Ordulu genç kızlar, Doğu Karadeniz yöresine özgü kemençeye merak sardı. Açılan kemençe kursuna katılan genç kızlar bir yandan kemençe çalmanın ustalıklarını öğrenirken bir yandan horon tepmeyi ihmal etmiyor.
Kurulduğu 1996 yılından bu yana tüm müzik enstrümanları konusunda ders veren Ordu Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Konservatuvarı, talep üzerine kemençe kursu açtı. Genç kızların büyük ilgi gösterdiği kemençe kursunda ayrıca horon tepmesi de öğretiliyor. Kemençe öğretmeni Hayri Arslan ve halkoyunları öğretmeni Şengül Reisoğlu nezaretinde ders alan genç kızlar, birkaç ayda kemençe çalmayı ve horon tepmeyi öğrenecek seviyeye geliyorlar.
Kemençe kursu gören Ülkü Ünal, kemençe çalmayı sevdiğini ve uzun süredir öğrenmek istediğini söyledi. Kemençe kursu açılır açılmaz kayıt yaptırdığını belirten Ünal, "Kemençenin kıvraklığını seviyorum. Beni çeken kemençenin hareketli ve ritmik parçaları. Birkaç ayda öğrenmeye çalışacağım" dedi.
Şengül Reisoğlu ise Karadeniz yöresine özgü halk oyunlarının kemençesiz oynanmadığına dikkat çekerek, "Ben halk oyunu oynuyorum; ama yöre oyunlarının kemençesiz oynanmayacağını gördüm. Halk oyunları becerisinin yanı sıra kemençeyi de öğrenmeyi istedim" diye konuştu.
Kemençe öğretmeni Hayri Arslan da son dönemde genç kızların kemençe ilgi duymasından memnun olduklarını ve talep üzerine kurs açtıklarını belirtti. Ailelerin çocuklarını kemençeye yönlendirmeye başlamasının da sevindirici olduğunu ifade eden Arslan, "Aslında aileler çocuklarının horon tepmesini ve kemençe çalmasını istiyor. Zaten bölge insanını bu oyun ve enstrümana oldukça yatkın" şeklinde konuştu.