Giresun Adası'na inceleme

Heyet, adada bulunan tarihi surlar, Hamza taşı, gözetleme kulesi, şarap fıçıları, fırın ve tarihi bina kalıntıları, adayı üreme alanı olarak kullanan Tepeli karabatak, Gümüş martı, Karabatak ve Karatavuk gibi kuş türlerinin yuvaları ve yumurtalarını incel

Heyet, adada bulunan tarihi surlar, Hamza taşı, gözetleme kulesi, şarap fıçıları, fırın ve tarihi bina kalıntıları, adayı üreme alanı olarak kullanan Tepeli karabatak, Gümüş martı, Karabatak ve Karatavuk gibi kuş türlerinin yuvaları ve yumurtalarını inceledi.

 

Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredilen adada tarihi ve turistik değerleri yerinde görmek ve incelemek istediklerini belirten Kültür ve Turizm Müdürü Yılmaz, adanın turizme açılması için bazı noksanlıklarının giderilmesi gerektiğini söyledi. İlk olarak ada içerisinde bulunan yabani otların ve kırılmış ağaçların temizleneceğini kaydeden Yılmaz, yapılacak yeniliklerin hemen yapalım demeyle yapılamayacağını vurguladı. Yılmaz, "Sizin de gördüğünüz gibi ada içerisinde birçok tarihi yapı ve turistik alan var. O nedenle yapacağımız çalışmaları, adanın konumuna uygun olarak kurullardan geçecek projeler dahilinde yapacağız. Adayı ne kadar çabuk Giresun turizmine kazandırırsak, Türkiye turizminde o kadar çok söz sahibi oluruz." dedi.

 

Konuşmasında ada yasağını da değerlendiren Yılmaz, "Biz bir şeyi kazanırken bazı şeyleri kaybetmememiz gerekiyor. Bunun başında da insanın, doğaya, hayvana, insan her şeye saygı duymak zorunda. Bu saygımızdan dolayı bir süre adanın iç mekanlarında gezilmesini durdurduk. Uygulanan yasak zihniyetçi bir yasak değil, daha çok kısmi bir yasaktır. Adanın dıştan gezilmesinde herhangi bir engel yoktur." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri