Giresun Kalesi yenileniyor

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Giresun Kalesi'nin restorasyonu için valilik emrine ilk etapta 500 bin lira aktarıldığı belirtildi. Açıklamada, kalede hazırlanan proje doğrultusund

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Giresun Kalesi'nin restorasyonu için valilik emrine ilk etapta 500 bin lira aktarıldığı belirtildi.

Açıklamada, kalede hazırlanan proje doğrultusunda restore çalışmalarına kısa zaman içerisinde başlanılacağı vurgulanarak," Manzarası ve doğal güzelliği ile bugüne kadar gezenleri kendine hayran bırakan Giresun Kalesi yapılacak restorasyon sonunda, ilimiz ekonomisi ile sosyal ve kültürel yaşamına daha fazla katkı sağlayacak" denildi.


Açıklamada, Vali Mustafa Yaman'ın kalede çeşitli incelemelerde bulunduğu ifade edilirken, Yaman'ın, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca gönderilen mevcut ödeneğin en verimli şekilde kullanılması için ilgililere talimat verdiği kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri