Taşkesen, yaptığı açıklamada, yapımına 3 yıl önce başlanan ve stabilize olarak tamamlanan 70 kilometrelik Kurtbeli yolunun, Kelkit Vadisi'ndeki il ve ilçelerin Doğu Karadeniz'e ulaşım sorununu çözümleyecek çok önemli bir yatırım olduğunu belirtti.
Bu yolun ulaşıma açılmasının, tüm Kelkit Vadisi'ne hayat vereceğini ifade eden Taşkesen, ''Bulunduğu rakım itibariyle kış aylarında kardan ulaşıma kapanma riski bulunmayan Kurtbeli yolu, Doğu Karadeniz'in GAP'a açılan bir kapısı olacaktır'' dedi.
Stabilize olarak tamamlanan ve büyük oranda alt yapısı bitirilen yolun kara yolları ağına alınması için girişimlerde bulunduklarını kaydeden Taşkesen, şunları söyledi:
''Bu yol 2 bin 220 rakımlı Eğribel Geçidi'nin bir alternatifi değildir. Kurtbeli yolunun rakımı, Eğribel Geçidi'nden 500 metre daha düşüktür. Dolayısıyla kış aylarında yaşanan olumsuz hava şartlarından ulaşıma kapanma olasılığı yoktur. Bu yolun sahille bağlantısı Espiye ilçesinden olacak. Bu konuda aslında bölge illeriyle birlikte bir yarış halindeyiz. Rize'de Ovit Geçidi, Trabzon'da Maçka, Ordu'da ise Mesudiye yollarının yapım çalışmasına biz Doğankent ve Kurtbeli yolu ile girdik. Doğankent yolu ulaşıma açıldı. Eksik olan yanları hızla tamamlanıyor. Ulaşıma açıldığında kısa zamanda yörenin önemli transit taşıma yolu haline gelecek Kurtbeli yolunun bir an önce ulaşıma açılması için gayretli çalışma gösteriyoruz. Yolun kara yolları ağına alınmaması halinde, İl Özel İdare Müdürlüğü imkanlarını kullanarak yolu asfalt kaplayacağız.''
Taşkesen, Kurtbeli yolunun ulaşıma açılmasıyla yöredeki limanların da canlanacağını dile getirerek, ''Espiye ilçesine iki büyük akaryakıt firması tesis kurmuştur. Bu firmalar akaryakıtları, bu yol güzergahından Anadolu'ya dağıtmayı planlamaktadır. Ayrıca bu yol ulaşıma açıldığında GAP başta olmak üzere Anadolu'nun çeşitli kentlerinde üretilen ürünlerin Karadeniz'e ulaştırılması için en ekonomik güzergah olacaktır. Bununla birlikte limanlar canlanacaktır'' diye konuştu.