Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türk Oftalmoloji Derneği Glokom Birimi Sekreteri Prof. Dr. İhsan Öge, ''Türkiye'de 1.5 milyon glokom hastası var, bunun 30 bini de Samsun'da.Karadeniz Bölgesinde daha önce Trabzon'da tarama yaptık. Samsundaki 30 bin hastanın sadece 10 bini hastalığından haberdar, 20 bini hastalığın farkında değil ve bu 20 bin hasta yavaş yavaş kör oluyor'' dedi.
HİÇ BİR BELİRTİ VERMEDEN YAVAŞ YAVAŞ İLERLİYOR..
Göz tansiyonu olan hastaların gözlerinde ne ağrı, ne kanlanma, ne de sızı olduğunun altını çizen Öge Hiç bir belirti vermeden hastaların görmeleri yavaş yavaş kayboluyor ve bu giden görme geri gelmiyor. Bu nedenle hastalığın erken evrede yakalanması lazım. Bu sebeple herkesin 40 yaşından sonra yılda bir kere göz tansiyonunu ölçtürmesi gerekir.
Bu ölçüm yapıldığı taktirde hastalık yakalanıyor ve tedavisine erken başlıyoruz. Bjöylece bu hastalar yaşam boyu görme sağlıklarını koruyabiliyorlar.Özellikle ailesinde glokom hikayesi, migren, şeker ve yüksek miyopisi olanlarla kol tansiyonunda yükselme veya düşme olan hastaların öncelikle göz tansiyonlarına bakılması gerekir dedi.
Göz tansiyonu korkutuyor
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türk Oftalmoloji Derneği Glokom Birimi Sekreteri Prof. Dr. İhsan Öge, ''Türkiye'de 1.5 milyon glokom hastası var, bunun 30 bini de Samsun'da.Karadeniz Bölgesind