Haydar Hisoğlu Davası Başladı

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkan Vekili Haydar Hisoğlu'nu tabancayla öldürdüğü, kardeşi Turan Hisoğlu'nu da yaraladığı iddia edilen ağabey İsmail Hisoğlu'nun yargılanmasına başlandı.Trabzon Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 'yakın akrabasını

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkan Vekili Haydar Hisoğlu'nu tabancayla öldürdüğü, kardeşi Turan Hisoğlu'nu da yaraladığı iddia edilen ağabey İsmail Hisoğlu'nun yargılanmasına başlandı.

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 'yakın akrabasını tasarlayarak öldürmek ve öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklu yargılanan sanık İsmail Hisoğlu hazır bulundu.

Sanık Hisoğlu, mahkemedeki ifadesinde, kardeşi Haydar Hisoğlu ile geçmişte ortak oldukları fabrikanın yaklaşık 10 yıl önce iflas etmesinden sonra, fabrika borçlarının ödenmesi ve daha önce edindikleri mallarla ilgili aralarında sorun bulunduğunu, olay günü kardeşi Haydar Hisoğlu ile tartıştıklarını söyledi.

Tartışma sırasında Haydar Hisoğlu'nun silah çektiğini iddia eden sanık Hisoğlu, ''Fakat elindeki silahı havada kaldı, ben de o arada belimden silahımı çektim. Haydar'a doğru ateş ettim, kaç el ateş ettiğimi bilmiyorum. Haydar hareket halinde idi. Haydar, Turan'ın yanına gelince mermilerden biri Turan'a denk gelmiş. Ben Turan'ı hedef alarak ateş etmedim. Turan'ın isabet aldığını görünce moralim bozuldu. Haydar o sırada duvardan atladı. Bende oradan uzaklaştım. Sonra polise teslim oldum'' dedi.

Mahkeme heyeti, sanık İsmail Hisoğlu'nun Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi psikiyatri bölümüne sevk edilip muayene edilmesi, olay tarihinde ve öncesinde sanığın tamamen veya kısmen ceza ehliyetini ortadan kaldıran bir akıl hastalığı olup olmadığının tespit edilmesi, bu konuda müşahedenin gerekli olup olmadığı konusunda ön rapor istenmesi ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

TTB Meclis Başkan Vekili Haydar Hisoğlu, 11 Nisan 2007 sabahı evinden çıktığı sırada uğradığı silahlı saldırı sonucu olay yerinde hayatını kaybetmiş, yanında bulunan kardeşi Turan Hisoğlu yaralanmıştı.

Olayın ardından katil zanlısı olarak gözaltına alınan Hisoğlu kardeşlerin ağabeyi İsmail Hisoğlu, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri