Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi ile KTÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü 1. sınıf öğrencileri ile geleneksel ‘hoş geldiniz buluşması’ gerçekleştirildi.
KTÜ Makine Mühendisliği bölümündeki buluşmaya birinci sınıf öğrencileri, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ertan Baydar, Yrd. Doç. Dr. Yücel Özmen, Trabzonlu işadamı Erol Tuna, Yunus Renda Metinoğlu, işadamı Ayhan Sürmen, Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Bülbül, yönetim kurulu üyeleri Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı ve Fulya Bankoğlu katıldılar.
Öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği buluşmada Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ertan Baydar, Makine Mühendisleri Odası’nın niteliği, mesleki yaşantılarındaki yeri ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Oda Yönetim Kurulu’nun tanıtımının ardından bir değerlendirme yapan Başkan Şaban Bülbül, Oda’nın kuruluşunun temel amacı hakkında bilgi verdi. Bülbül, örgütlülüğün mesleki ve sosyal yaşantıdaki yeri ve önemi hakkında bilgi verdikten sonra okul yaşamından sonraki süreçte Oda’nın önemi,değeri, iş ve sosyal yaşantıya katkıları, kişisel gelişim üzerine etkilerinin ne şekilde olacağına dair örneklerle açıklamada bulundu. Bülbül, Oda’ya öğrenci olmaları konusunda çağrıda bulunurken, öğrenci üye olmanın avantajları hakkında bilgi verdi. Öğrenci sempozyumlarının içerikleri ve mühendislik öğrencilerinin sorunlarının çözüm önerilerinin tartışıldığı tüm oda etkinlikleri hakkında da bilgi veren Makine Mühendisleri Odası Başkanı Şaban Bülbül, Oda faaliyetlerinin kamusal alanda bir çok önemli noktada önemli görevler üstlendiğini kaydetti. Oda olarak artık bir çok konuda verdikleri sempozyum, kurultay gibi etkinliklerle topumla önemli katkı ve değerleri kazandırdıklarını da sözlerine ekledi.
Başkan Bülbül’ün ardından Trabzonlu işadamlarından Erol Tuna, öğrencilerle tecrübe paylaşımında bulundu. Tuna, mühendislik yaklaşımının iş yaşantısı üzerindeki olumlu etkisi ile analitik, gerçekçi ve matematiksel yaklaşımın mühendisliğin temeli olduğunu, kendisinin makine mühendisi olmakla en doğru tercihi yaptığını kaydetti.
İşadamı Ayhan Sürmen ise işletmecilik ve yatırımcılık ruhunun mühendislik eğitimi ile birleştiğinin en iyi örneklerinden birisi olarak kendisini göstererek, iş yaşamında karşılaştığı zorlukları anlattı. Sürmen, söz konusu problemleri mühendisliğin gerektirdiği problem çözme becerisiyle aştığını ve mesleğinin hayatına değer kattığını belirtti.