KTÜ'de öğrenciler eylem yaptı

TRABZON'da, 8 Mart dünya Kadınlar Günü nedeniyle yapmak istedikleri etkinlikler için kendilerine salon vermeyen KTÜ Rektörü İbrahim Özen'i protesto edip oturma eylemi yaptıkları ve Özen'i ziyarete gelen İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nick Baird'i de pro

TRABZON'da, 8 Mart dünya Kadınlar Günü nedeniyle yapmak istedikleri etkinlikler için kendilerine salon vermeyen KTÜ Rektörü İbrahim Özen'i protesto edip oturma eylemi yaptıkları ve Özen'i ziyarete gelen İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nick Baird'i de protesto ettikleri gerekçesiyle okuldan uzaklaştırma cezası verilen öğrenciler bugün Rektör Özen'i oyuncaklarla protesto ettiler.

KTÜ Rektörlüğü tarafından okul içinde protesto yaptıkları gerekçesiyle okuldan uzaklaştırma cezası alan KTÜ Öğrenci Kolektifleri üyesi 7' si kız 16 öğrencinin arkadaşları bugün rektörlük önünde oyuncaklı protesto eylemi yaptılar. Rektörlük önüne gelen yaklaşık 30 kişilik öğrenci grubu yanlarında getirdikleri oyuncakları “Hayatlarımızla değil, oyuncaklarla oyna” diyerek rektörlük kapısına bıraktılar.

AĞIZLARINI BANTLADILAR 
Rektörlük önünde yaptıkları bu eylemin ardından grup, okuldan uzaklaştırılan ve Üniversitenin giriş kapısında ağızlarını bantlı bir şekilde bekleyen 16 öğrenci arkadaşlarının yanına slogan atarak gittiler. Uzaklaştırma cezası alan arkadaşlarıyla bir araya gelen grup ellerindeki “Cezalar yetmez”, “Tüccar rektör as bizi” yazılı pankartları açarak okul kapısında oturma eylemi yaptı.

ELlerinde ki oyuncukları rektörlük önüne bırakan öğrencilerin, eylemi olaysız sona erdi, Bırakılan oyuncakları ise güvenlik görevlileri topladı.
 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri