KTÜ'lü öğrencilere 2. dava açıldı

İsrail'in Ankara Büyükleçisi Gaby Levy'i Karadeniz Teknik Üniversitesi'ni (KTÜ) ziyareti sırasında protesto ettikleri iddiasıyla haklarında daha önce "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçundan dava açılan 31 öğrenci için şimdi de "Görev

İsrail'in Ankara Büyükleçisi Gaby Levy'i Karadeniz Teknik Üniversitesi'ni (KTÜ) ziyareti sırasında protesto ettikleri iddiasıyla haklarında daha önce "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçundan dava açılan 31 öğrenci için şimdi de "Görevi yaptırmamak için direnme" suçundan dava açıldı.


Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 31 öğrenci için Büyükelçi Levy'i 4 Kasım 2009 günü Rektörlük ziyareti sırasında binanın girişinde slogan ve yumurta atarak engelledikleri, olay yerinden dağıtmak amacıyla üniversite özel güvenlik görevlileri ile Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurlarının olaya müdahaleleri sırasında görevlerini engelledikleri ve cebir kullandıkları ifade edilerek böylelikle 7 görevli müştekinin "basit bir tıbbı müdahale ile giderilebilecek ölçüde yaralanmalarına" neden oldukları kaydedildi.


Böylelikle 31 öğrencinin, kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla cebir kullanmaları suretiyle birden fazla kişi tarafından birlikte görevi yaptırmamak için direnme suçu işledikleri belirtildi.

Öğrencilerin dosyası Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilirken yargılanmalarına önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenildi.

Öte yandan 31 öğrenci için "Kamu malına zarar vermek" suçundan haklarında açılan davada ise takipsizlik kararı verildiği öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri