Marka Şehir Artvin

Basın İlan Kurumu, “Marka Şehirler” ana başlığı altında, ‘Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri’ seri konferanslar dizisinin dördüncüsü bugün Artvin’de gerçekleştiriliyor. Çoruh Üniversitesi’nde gerçekleştirilen konferansa, Basın İlan Kurumu Genel

Basın İlan Kurumu, “Marka Şehirler” ana başlığı altında, ‘Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri’ seri konferanslar dizisinin dördüncüsü bugün Artvin’de gerçekleştiriliyor. Çoruh Üniversitesi’nde gerçekleştirilen konferansa, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, Prof. Dr. Metin Kazancı, spor spikeri, gazeteci, yazar, program sunucusu Ümit Aktan, Bugün Gazetesi Yazarı Aykut Işıklar, TRT spor spikeri, program sunucusu Levent Özçelik, gazeteci Nuray Başaran ile Anadolu Ajansı Ortadoğu ve Afrika Görsel Haberler Editör Yardımcısı Erhan Sevenler katıldı.

 İletişim dünyasına yeni adım atanlar için farklı ufukların çizilmesinin amaçlandığı konferansa, dinleyici olarak Çoruh Üniversitesi öğrencileri, Artvin medyası ile çevre illerden yerel ve ulusal medya çalışanları katıldı.

AKTAN " ÇAKMA DAKTİLODARN NERELERE GELDİK

Coşkun nağmelerle gerçekleştirilen folklor ve horon gösterisi ile Çoruh Üniversitesi’nde karşılanan davetliler, konferansa büyük ilgi gösterdi. Açılış konuşmasını yapan sunucu Ümit Aktan, “O eski çak çak daktilodan nerelere geldik. Benim babamla aramda 1 nesil var. Çocuğumla 3 nesil. Torunumla 6 nesil var. Basın İlan Kurumu iyi ki var. İyi ki gazetecilere destek veriyor” şeklinde konuştu.

KARS" İLETİŞİM DORUK NOKTAYA ULAŞTI

 Aktan’ın açılış konuşması yapmasının ardından Faal Gazeteciler Derneği Başkanı Yaşar Kars söz aldı. Kars, yaptığı açıklamada Artvin Faal Gazeteciler Derneği olarak medya ile ilgili etkin kalemlerin Artvin’de olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, haber almanın insanın doğası gereği olduğuna değindi. Kars şöyle konuştu: “Yazılı ve görsel basının özellikle son dönemde interaktif ortamda insanlar arası iletişimin artık doruk noktaya ulaştığını görüyoruz. İşin doğası geresi her yayıncı kuruluşun bir görüşü, duruşu vardır.

Profesyonelleşme adına birlikte hareket etmek isteyen, birleşmek isteyen yerel basına devletin kredi desteği önemlidir. Demokrasinin gelişmesinde basının önemi büyüktür. Gelişmiş ülkeler kanunla bunun önünü açarak gelişimi sağlamaktadırlar. Ülkemiz henüz o durumda değildir. Umarım önümüzdeki yıllarda toplumsal refah düzeyimizi yükseltmek için bu adımlar atılır.”

ATALAY" TRABZON BASINI İLK 3 ARASINDA 

Atalay: “Artvin’deki güzellikleri iyi fotoğraflayıp Türkiye’ye mal edecek olan güçlü bir yayıncılık gerekiyor”

 Daha sonra söz alan Basın İlan Kurumu Mehmet Atalay, Artvin’in bir marka şehir olduğuna vurgu yaptı. Atalay şöyle konuştu:

“Artvin önemsiz bir şehir değil. Marka şehir dedik. Biz marka şehirlerde yapıyoruz bu toplantıları. Artvin sadece şehriyle beraber değil. 25 bin nüfuslu bir şehir değil sadece. Onun yanında keşfedilmemiş muhteşem coğrafyasıyla yarın burada belki binlerce insanı ağırlayacak yaylalarıyla, kayak merkezleriyle, sahilleriyle, gölleriyle bütün dünyaya sunabileceğimiz, satabileceğimiz, pazarlayabileceğimiz bir mekan. Böyle bir mekanı da tanıtmak ancak basının işidir. Tabi ki devlet buraya inanılmaz yatırımlar yapıyor. Yollar yapılıyor. Kayalıkların arasına yollar yapılıyor. Bütün bu yatırımlar geliyor ama tanıtımı bir şekilde yapmak lazım.

Bu sebeple de basınımıza büyük görevler düşüyor. Artvin basınımız kendinden emin olsun. Bugüne kadar güzel hizmetler verdiler. Daha da güzel hizmetler verebilmeleri için biz destek olmaya çalışıyoruz. Trabzon basınımız var Hopa ve diğer ilçelerden gelen arkadaşlarımız var. Tiflis’ten gelen gazeteci arkadaşlarımız var. Tam bir buluşma noktası oldu. Trabzon basını Türkiye’nin en iyi üç ilinden biri. İzmir, Bursa ve Trabzon yerel basında Türkiye’nin en iyi üç ilinden biri.

Rize basınımız her gün gelişiyor. Artvin basınımız da gelişecek. Dayanışma içinde, el ele, kol kola bütün bu Doğu Karadeniz’i Türkiye’mize mal edecek, pazarlayacak ve bu yöre ayağa kalkacak ve bu yöre göç etmek zorunda kalmayacak. Niye böyle değerlendirdim? Meğer Bursa’da 600 bin Artvinli yaşıyormuş. Belki daha fazla Artvinli var dışarıda, henüz tespit edilememiş ama bu kadar Artvinli dışarıya gitmek zorunda kalıyorsa Artvin’in ihtiyaçları karşılansın, Artvin’in yaylaları tanıtılsın, turistler buraya gelsin ama sadece Artvin değil, Uzungöl’ü ile Ayder Yaylası’yla bütün bu coğrafyayı bir bütün olarak değerlendirmek lazım.

Bütün bunları yapmak için de meslektaşlarımıza büyük görevler düşüyor. Artvin’deki güzellikleri iyi fotoğraflayıp Türkiye’ye mal edecek olan güçlü bir yayıncılık gerekiyor. İyi gazeteler gerekiyor. İşte onların sayısını çoğalmaya çalışıyoruz. Bu vesileyle buradayız.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri