Meteoroloji bölgeyi uyardı! Hafta sonuna dikkat

Meteorolojiden yapılan açıklamada yurt genelinde sıcaklıkların 4-5 derece düşeceği açıklanarak Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz için sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, hafta sonu yurdun genelinde sıcaklıkların 4 ila 5 derece düşmesi bekleniyor. Özellikle iç kesimlerde sağanak yağış etkili olacak. Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı bölgelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış görülecek.

Tahminlere göre, kuzey ve iç bölgelerde parçalı bulutlu, yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. İç Ege, Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç bölgeleri, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Aksaray, Niğde ve Karaman çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava tahmin ediliyor.

Öğle saatlerinde Afyonkarahisar, Göller Yöresi, Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzeyi ve Konya'nın batı kesimlerinde yer yer kuvvetli yağışlar olabileceği uyarısı yapıldı.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, rüzgarın genellikle kuzeyli, öğle saatlerinde ise Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor. Marmara'nın güneybatısı, Kuzey Ege ve İç Anadolu'nun güneydoğusunda ise rüzgarın kuzey yönünden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri