Meteoroloji’den bölgeye uyarı! Sarı ve turuncu kod verildi

Meteoroloji’nin 25 Ağustos hava durumu raporuna göre Ordu ve Samsun’a sarı ve turuncu kod verildi. İstanbul, Afyonkarahisar, Adana, Hatay ve birçok ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 25 Ağustos tarihine ait hava durumu raporunu kamuoyuyla paylaştı. Raporda, Türkiye genelinde kuzey, iç ve güney bölgelerde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava koşullarının etkili olacağı belirtildi.

İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğu bölgeleri, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile İstanbul, Malatya ve Hakkari çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği bildirildi. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık geçecek.

Raporda, özellikle Sinop, Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışların beklendiği, Samsun'un doğusunda ise yağışların çok kuvvetli ve şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege’de kuzey yönlerden, Doğu Anadolu’nun doğusu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda ise kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceği, rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ile doğu bölgelerde ise güney yönlerden hafif, Marmara'nın güneyi ve Ege kıyılarında ise kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji, Ordu ve Samsun için turuncu kodlu uyarı yayımlayarak, beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri