Muhtar yaş engeline takıldı

Edinilen bilgiye göre, 29 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Fındıklı ilçesine bağlı Kıyıcık köyünde 23 yaşındaki muhtar adayı Aziz Köroğlu 99, rakipleri Aydın Ergüven 66, Aygün Sarı ise 54 oy aldı.Bu sonuçların ardından Köroğlu muhtarlık mazbatasını aldı.

Edinilen bilgiye göre, 29 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Fındıklı ilçesine bağlı Kıyıcık köyünde 23 yaşındaki muhtar adayı Aziz Köroğlu 99, rakipleri Aydın Ergüven 66, Aygün Sarı ise 54 oy aldı.

Bu sonuçların ardından Köroğlu muhtarlık mazbatasını aldı. Ancak bir süre sonra rakiplerinin YSK'ya başvurmaları üzerine yapılan incelemede, Köroğlu'nun seçilme yaşını doldurmadığı belirlenince seçim iptal edildi.

Öte yandan merkez Hamzabey Mahallesi ile Ardeşen ilçesi Özgür ve Duygulu köyleri, Çayeli ilçesi Buzlupınar köyü ve Pazar ilçesi Handağı köyündeki seçimler kazanan adayların seçimden önce en az 6 ay ikamet etmedikleri itirazları üzerine Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edildi. Seçimler 7 Haziran'da yenilenecek.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri