Nazım'ı Ardeşen'e Gömelim

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Türk Edebiyatının mümtaz şairi Nazım Hikmet'in naşının Moskova'dan Türkiye'ye getirilmesi hususunda "Bu, insani ve dini bir görevdir" sözü üzerine Nazımseverler harekete geçti.Nazım Hikmet'in, "Anadolu'da bir köy

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Türk Edebiyatının mümtaz şairi Nazım Hikmet'in naşının Moskova'dan Türkiye'ye getirilmesi hususunda "Bu, insani ve dini bir görevdir" sözü üzerine Nazımseverler harekete geçti.

Nazım Hikmet'in, "Anadolu'da bir köy mezarlığına gömün beni" vasiyetini Rize Ardeşen Belediye Başkan Danışmanı Burhan Okutan, ünlü şairin naşının Rize Ardeşen Seslikaya köyü Seslikaya Camii avlusuna defni için resmi müracaatta bulundu. Okutan'ın müracaatında "Sayın Bakanımızın Nazım'ın naşının getirilmesi hususunda (Bu insani ve dini bir görev) sözünü medyadan öğrendik.

Bizim bu kadirşinas gayretlerinin sonuç getireceğine olan inancımız tamdır. Nazım'ın (Anadolu'da bir köy mezarlığına gömün beni) vasiyeti mucibince ilk başvuru taliplisi olma ümidiyle kabrinin Rize'nin Ardeşen ilçesine bağlı Seslikaya köyündeki Seslikaya Camii avlusuna defnedilmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Karadeniz

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Bölgesel Haberleri