Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi'nin Maçka ilçesi Esiroğlu Beldesindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO)'na taşınması tartışmaları sürüyor.
Trabzon Sosyal bilimler Lisesi Okul Aile Birliği yönetim kurulu konuyla ilgili Trabzon gazeteciler cemiyetinde bir basın toplantısı düzenledi.
Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Süeda Kanber yaptığı açıklamada okulun taşınmasından büyük zarar göreceğini belirterek; ''Büyük umutlarla şehrimize 2010-2011 eğitim-öğretim yılında açılan Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi'nin, Maçka İlçesi Esiroğlu beldesindeki YİBO'ya taşınması için çalışmalar yürütülmektedir. Oysa yapısı gereği şehirden beslenen ve laboratuvarı şehir olan bir kurumun şehir merkezinden uzaklaştırılması, okulun amaçlarına aykırı bir durum arz etmektedir. Bu durum ülkemizde sadece 32 adet bulunan ve her ilde sadece bir adet açılabilen okulumuza büyük zarar verecektir. Sadece 2012-2013 eğitim-öğretim yılında 10 adet kurumsal, 39 adet bilimsel proje yapmış olan ve şehrimizi bilimsel ve kültürel çalışmalarla temsil etmiş olan kurumumuz bu durumdan önemli ölçüde zarar görecektir.
üst düzey ziyaretçi, yönetici, bürokra, bilim insanı yetiştirmiş Trabzon gibi bir şehir için Sosyal Bilimler Lisesi son derece önemlidir. Sosyal zekayı güçlendirmek misyonu ile kurulan bir okulu, kırsal bir alana taşımak okulun kuruluş amacı ile örtüşmemektedir.
Okul binamız bizim için yeterlidir. Ancak çeşitli sebeplerle taşınması sözkonusu ise, öğrenciler ve velileri tarafından şehir merkezindeolduğu için tercih edilen okulumuza, yine merkezde yeni adres gösterilmesi okulumuzun geleceği için uygun olacaktır'' ifadelerini kullandı.
NEDEN GİTMEK İSTEMİYORUZ?
Açıklama yapan Süeda Kanber Sosyal Bilimler Liseleri'nin yönetmelikleri gereği öncelikli olarak okuldaki alanlarla ilgili yüksek öğretim kurumlarının bulunduğu merkezlerde açılmak durumunda ve amaçları aşağıda belirtilen okullar olduğunu ifade ederek okulun neden taşınmasını istemediklerini şu şekilde sıraladı.
1- Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanlarında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık eder.
2- Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanlarındaki ilgi ve yetenekleri üst düzeydeolan öğrencileri bu alanlarda yüksek öğretime hazırlar.
3- Öğrencilerin bilimsel, kültürel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde Türkçe ve yabancı dil öğrenmelerini sağlar.
4- Öğrencilerde geçmiş nesiller ile çağdaşları arasında ortak duyguların uyandırılmasını sağlar.
5- Türk Sanat ve Kültür birikimini anlayıp yorumlayabilen, yeni bilgi ve projeler üretebilen bireyler yetiştirir.
6- Toplumun ekonomik ve kültürel kalkınmasına bilinçli bir şeklide katkıda bulunur.
7-Öğrencileri edebiyat ve sosyal bilimler alanlarında araştırmaya yöneltecek ve gelişmelerle ilgilerini uyandıracak ortam ve şartları hazırlar.