Of'ta gemici ustası eğitiliyor

Trabzon'un Of İlçesinde Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın da katıldığı Gemi İmalat Teknolojileri Kursunun açılış kokteyli muhteşem geçti.Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak tarafından temeli atılan Yeniçam tersanesine çe

Trabzon'un Of İlçesinde Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın da katıldığı Gemi İmalat Teknolojileri Kursunun açılış kokteyli muhteşem geçti.

Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak tarafından temeli atılan Yeniçam tersanesine çelik gemi işaa ve gemi makineleri alanında çalıştırılmak üzere 30 kişiye 5 aylık seminer verilecek.

Of İlçesi'nde Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesince yürütülen İstihdam Garantili Gemi İmalat Teknolojileri Kursunun açılış kokteyline Trabzon Valisi Nuri Okutan Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, çevre ilçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ve çok sayıda kamu kurumun müdürleri, iş adamları ve meslek sahipleri katıldı.
Seminerin açılışında konuşma yaban Trabzon Valisi Okutan, 5 bin kişiye iş istihdamı oluşturacak Yeniay tersanesi bölgemiz acısından çok büyük önem taşıyacağını ve binlerce gencimize iş imkânı sağlayacağını söyledi. Okutan,”Bölgemizde böyle bir iş sahasının açılmasına emeği geçen herkese teşekkür ederim,”dedi.

Bölgemizde işsizlik yükünü, kalifiye elemen ihtiyacını azaltmak amacı ile Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından finanse edilen ve Devlet Planlama Teşkilat koordinasyonunda Of HMP Ulusoy AT.T Ve EML İle Sürmene Anadolu Denizcilik Meslek ve EML ortaklığında ve Sürmene Çamburnu Tersane İşletmeleri iştirakcılığınde uygulanması planlanan Çelik Gemi işaa ve gemi makineleri alanında çalıştırılacak olan elemanlara eğitim semineri verilecek.Eğitimde başarı olanlara öncelikle Sürmene Çamburnu Tersanesinde olmak üzere iş yerleştirilecek,isteyenler ülkemizin başka yerlerindeki tersanelere de ellerindeki sertifika ile işe yerleştirileceği müjdesi verildi.

Şemsettin Öztürk / haber61.net

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri