Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaşayan Mehmet Yıldız, babasından miras kalan 1982 model cipi adeta bir aile yadigarı olarak koruyor. Manevi değeri ve nostaljik dokusuyla dikkat çeken cip, aile için büyük bir anlam taşıyor.
“Cipin Yeri Bizde Hep Ayrı Oldu”
Fatsa ilçesi Yalıköy Mahallesi’nde esnaflık yapan Mehmet Yıldız, babası Hicabi Yıldız’ın vefatından sonra miras kalan cipe büyük bir özenle baktığını belirtti. Mehmet Yıldız, babasıyla yaşadığı hatıraları ve cipin aile içindeki yerini şu sözlerle ifade etti:
“Babam bu cipi çok severdi. Çocuklarımızı bu araçla büyüttük. Manevi değeri bizim için çok büyük. Bu cip ailemiz için bir emanet, onun hatırasını yaşatıyor. Babamın vefatından sonra satmadık, zaten satamayız, çünkü bizdeki yeri hep ayrı oldu. Bakımlarına kadar kendimiz yapıyoruz. Çok özel bir araç, bu cipi diğer nesillerimize de aktarmaya çalışıyorum. Çocuklarımız da çok seviyor ve değer veriyor. Gözümüz gibi bakıyoruz.”
“Manevi Değeri Çok Büyük”
Cipin yalnızca bir araç olmadığını, aynı zamanda babasının emaneti olarak iş yerlerinin de bir simgesi haline geldiğini belirten Mehmet Yıldız, aracın manevi önemini şu şekilde dile getirdi:
“Nesiller boyunca korumak ve değerini bilmek istiyoruz. Rahmetli babam ile beraber burada kafemizi işletirdik ve cipimiz de buranın bir simgesi. Çocukken babamızın yanına gidince bizi cipe bindirirdi. Bu cipin bizdeki maneviyatı çok büyük. Cipimiz rahmetli babamız için çok güzel bir örnek. Onun hatıraları ile dolu.”