Toksoy, ormanların önemi konusunda bilgi ve bilinç düzeyinin düşük seviyede olduğunu belirterek, Türkiye'de ormancılık 150 yıllık bir geçmişe sahiptir. Bu köklü geçmiş ormancılık konusunda zengin bir bilgi ve deneyim birikimi oluşturmuştur. Günümüzde 21.2 milyon hektarlık alanla ülkemizin yüzde 27'si orman sayılan alanlarla kaplıdır. Ne yazık ki bu ormanların yarısı hala verimsizdir.
Ormanların içinde ve bitişiğinde yaşayan köylülerimizin yaşama biçimleri ve kırsal yoksulluk hem orman tahribine hem de çeşitli sosyal baskılar nedeniyle ormancılık çalışmalarının gereğince yapılmamasına ve ormanların zarar görmesine neden olmaktadır. Ormanlarımıza zarar veren bu uygulamalar az bilinenlerdir. Kamuoyu tarafından çok bilinenler ise orman yangınlarıdır. Oysa yasal düzenlemeler nedeniyle yaşanan orman kayıpları daha büyüktür. Ülkemizdeki orman azalmalarının yüzde 56'sı yasal düzenlemelerden kaynaklanmıştır.
Son günlerde yeni yasa taslağı hazırlıkları sürmekte ve taslak kamuoylu tarafından tartışılmaktadır. Tartışmaya açılan taslakta, bir kısım orman alanlarının orman sınırları dışına çıkarılmasıyla ilgili kurallar da bulunmaktadır. Kamuoyu tarafından 2B olarak bilinen bu hususu içeren taslak, ormanlarımızın varlığı ve sürekliliği açısından son derece sakıncalı hükümleri içermekte ve önceki anayasal kurallarla kıyaslanmayacak ölçüde endişe vericidir dedi.