Samsun’da Atakum Belediyesi’nden fındık festivali

Samsun Atakum Belediyesi 1. Fındık Festivalini hayata geçirecek.

Samsun'un Atakum Belediyesi'nin organize ettiği "1. Fındık Festivali", 29 Eylül Pazar günü Özören Mahallesi'nde gerçekleşecek.

"Birlikte üretiyoruz, birlikte yönetiyoruz" sloganıyla düzenlenecek festival programında halk oyunları, kemençe gösterileri, konser, davul-zurnalarla otçu yürüyüşü, aşıklar atışması, kadın el emeği pazarı, çocuklar için atölyeler gibi bir dizi etkinlik yer alacak. Program 11.00-20.00 saatleri arasında mahalle meydanında yapılacak.

Festival hakkında bilgi Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Köylü milletin efendisidir’ sözünden yola çıkarak bu yıl, festival programımızın ilkini gerçekleştiriyoruz.

Geleneksel hale getireceğimiz şenliğimiz, Karadeniz’in muhteşem doğasının hediyesi ve bölge ekonomisinde çok önemli bir yere sahip olan fındık ürünü ile anılacak.

Üreticimizi, vatandaşlarımızı gönüllerince eğleneceği zengin içerikli bir program bekliyor. Atakum Belediyesi 1. Fındık Festivali’ne tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri