Samsun'da balık çiftliğine onay

Samsun Yakakent'te Açık Denizde Balık Çiftliğine Onay Verildi Yakakent'te uzun zamandır tartışılan, açık denizde kafes balığı yetiştirme projesi onaylandı. Kızılırmak Su Ürünleri San. Ltd. Şti. ile Kıyak Kardeşler Su Ürünleri Üretim ve Akaryakıt İth. İhr.

Samsun Yakakent'te Açık Denizde Balık Çiftliğine Onay Verildi

Yakakent'te uzun zamandır tartışılan, açık denizde kafes balığı yetiştirme projesi onaylandı. Kızılırmak Su Ürünleri San. Ltd. Şti. ile Kıyak Kardeşler Su Ürünleri Üretim ve Akaryakıt İth. İhr. ve Tic. Ltd. Şti.'nin müracaatını değerlendiren Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı ile Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanlığı, proje sahasının kafes balıkçılığı için uygun olduğu yönünde rapor verdi.

Bu durumda, Kızılırmak Su Ürünleri San. Ltd. Şti., Yakakent açıklarında bin 617 mil açıkta 65 bin metrekare alanda yıllık 446 bin ton alabalık ve levrek üretimi, bin 997 mil açıkta 42 bin 250 metrekare alanda da yıllık 886 bin ton ağ kafeslerde levrek yetiştirecek. Kıyak Kardeşler Su Ürünleri Üretim ve Akaryakıt İth. İhr. ve Tic. Ltd. Şti. ise 2 bin 677 mil açıkta 40 bin metrekare alanda alabalık ve levrek yetiştirecek.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri