Samsun’da KOBİ’lere çağrı yapıldı!

Samsun’da KOBİ’lere çağrı yapıldı!
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, şartları uyan KOBİ’lerin KOSGEB tarafından devreye alınan "İstihdamı Koruma Destek Programı"na başvurmaları çağrısında bulundu.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, KOSGEB tarafından devreye alınan "İstihdamı Koruma Destek Programı" hakkında açıklamalarda bulunarak şartları sağlayan KOBİ’lere başvuru yapmaları çağrısında bulundu.

KOSGEB’den İş Gücünü Koruma Amaçlı Destek Programı

Başkan Murzioğlu, imalat sanayinin emek yoğun sektörlerinde çalışan iş gücünün korunması amacıyla KOSGEB tarafından başlatılan destek programının özellikle tekstil, giyim, deri ve mobilya imalatı sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelere önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

NACE Kodu C İmalat Başlığı altında yer alan sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin programdan yararlanabileceğini vurgulayan Murzioğlu, istihdamın korunması adına işletmelerin bu fırsattan yararlanması gerektiğini söyledi.

Son Başvuru Tarihi 31 Mart 2025

KOSGEB’in sunduğu "İstihdamı Koruma Destek Programı" kapsamında destek süresinin 12 ay olacağını belirten Murzioğlu, destek detayları hakkında şu bilgileri paylaştı:

Belirlenen sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin, 2024 yılının son üç ayına ait SGK prim gün sayısını 2025 yılında koruması halinde, çalışan başına aylık 2 bin 500 TL geri ödemesiz destek sağlanacak.

Program süresi 12 ay olarak belirlenmiş olup, 249 çalışanı olan bir işletme için toplam destek miktarı 7,47 milyon TL’ye kadar çıkabilecek.

Destekten faydalanmak isteyen işletmelerin merkez veya şubelerinin 31 Aralık 2024 itibarıyla ana faaliyet alanı olarak ilgili sektörlerde bulunması gerekecek.

Destek başvuruları için son tarih 31 Mart 2025 olarak belirlendi.

Destek ödemesi yapılacak işletmenin KOSGEB’e vadesi geçmiş borcunun olmaması gerekiyor.

KOBİ’lere Başvuru Çağrısı

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, KOBİ’lerin istihdamını korumalarına destek olmak amacıyla sunulan bu programın büyük bir fırsat olduğunu belirterek, şartları sağlayan işletmelere KOSGEB’in destek programına başvuru yapmaları çağrısında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri