Trabzon BES'e Kadın Başkan

Trabzon KESK Şubeler Platformu Salonu'nda Saat:12.00'de başlayan kongreye Rize, Artvin ve Trabzon'daki 250 delege katıldı. Divan Başkanlığını BES Trabzon Şube 3. Dönem Denetleme Kurulu Başkanı Ahmet Koltuk'un  yaptığı olağan genel kurulda, diğer divan üye

Trabzon KESK Şubeler Platformu Salonu'nda Saat:12.00'de başlayan kongreye Rize, Artvin ve Trabzon'daki 250 delege katıldı. Divan Başkanlığını BES Trabzon Şube 3. Dönem Denetleme Kurulu Başkanı Ahmet Koltuk'un  yaptığı olağan genel kurulda, diğer divan üyeliklerini Maçka Malmüdürlüğü eski İşyeri Temsilcisi  Mağfer Öztürk ve Yapı Yol Sen Trabzon İl Temsilcisi Sevim Celep yaptı.

 

Açılışta konuşan BES Trabzon Şube Başkanı Osman Biçer, “Eğitim, Sağlık ve Sosyal Güvenlik başta olmak üzere, tüm emekçiler ve yoksul halk kesimleri açısından hayati önemi olan değerlerin, mevcut iktidar ve onun yerli ve uluslararası işbirlikçilerinin desteğiyle, sermayeye yeni kar alanları yaratmak adına tasfiye edilmeye çalışıldığı bir dönemde 4. Olağan Genel Kurulumuzu yapıyoruz” dedi.

 

Biçer, dünya çapında yürütülmekte olan yeni liberal programın ülkemizdeki yürütücüsü, muhafazakâr siyasete yeni liberal iktisat politikalarını da başarıyla eklemleyen AKP'nin ABD'nin de desteği sayesinde kapitalizmin güncel küresel ihtiyaçlarına karşılık gelen bir siyaseti, ülkemizde fütursuzca izlediğini söyledi.

 

 

Yeni liberallerin “Sürdürülebilir Kalkınma” yada bir başka deyişle “Sürdürülebilir Büyüme Hızı” tezleri yavaş yavaş hasıraltı edildiğini, “Sürdürülebilir Yoksulluk” dayatmalarının daha da öne çıkartıldığını belirten BES Şube Başkanı Osman Biçer,  “Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Başbakanlık ve tüm Bakanlıklarda tek başına söz sahibi olan AKP'nin, Küresel Sermayenin tüm taleplerini karşılamak için elinden geleni yapacağı kuşkusuzdur. Bu da emekçilerin, barışseverlerin ve özgürlük savunucularının önümüzdeki dönemde çok daha sık saflar oluşturması gerektiğinin altını çizmeyi gerekli kılmaktadır. Böylesine zorlu bir sürecin aşılabilmesinin emekçiler, mağdurlar ve mazlumlar açısından en pratik yolu; toplumun siyasallaşması ve siyasetin toplumsallaşmasından başka bir şey olmasa gerektir” şeklinde konuştu.

 

Faaliyet Raporunu okuyan Nigar Sümer, iki yıl boyunca verilen mücadeleyi ve kazanımları delegelerle paylaştı. Osman Biçer'in yeniden aday olmadığı seçimler sonucunda Nigar Sümer'in başkan adayı olduğu tek liste delegelerce onaylandı.

 

BES Trabzon Şubesi'nin yeni yönetim kurulu Nigar Sümer, Köksal Berber, Ali Yıldız, Şaban Uygun, Mevlüt Türkmen, Ulvi Bacıoğlu, Bilal Akcelep'ten oluşurken, üst kurula da Nigar Sümer, Köksal Berber, Bilal Akcelep, Abdul Özcan, Metin Kaymak, Osman Biçer, Şaban Uygun, Mevlüt Altınkaya, Mubin Kök, Hülya Arı, Asiye Aktaş Kekeva seçildiler.     

 

Elif Neslihan SAĞIR

 

neslihansagir@haber61.net

 

      

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri