Trabzon Çimento mahkemelik

TMSF ile Aşkale Çimento arasında yapılan sözleşmeden 10 yıl şartının çıkartıldığı iddiaları üzerine dava açmaya hazırlanıyor.

Trabzon Çimento Fabrikası'nın ihalesine giren işadamı Erol Tuna, şartnamede olmasına rağmen TMSF ile Aşkale Çimento arasında yapılan sözleşmeden 10 yıl şartının çıkartıldığı iddiaları üzerine dava açmaya hazırlanıyor.

Tuna, yaptığı açıklamada, Bu işin iskeleti yani omurgası 10 yıl şartıydı. Biz de teklifimizi bu şartı dikkate alarak verdik. Şimdi hukuki bir süreç başlattık. Eğer 10 yıl şartı TMSF ve firma arasında yapılan sözleşmeden çıkartılmışsa gereğini yapacağız dedi.

Trabzon Çimento Fabrikası'nın ihalesine giren işadamı Erol Tuna, şartnamede olmasına rağmen TMSF ile Aşkale Çimento arasında yapılan sözleşmeden 10 yıl şartının çıkartıldığı iddiaları üzerine dava açmaya hazırlanıyor. Erol Tuna, yaptığı açıklamada, "Bu işin iskeleti, omurgası 10 yıl şartıydı. Biz de bu şartı dikkate alarak teklifimizi verdik. Şimdi hukuki olarak bir süreç başlattık. Eğer 10 yıl şartı TMSF ve firma arasında yapılan sözleşmeden çıkartılmışsa gereğini yapacağız" şeklinde konuştu.

Trabzon Çimento Fabrikası'yla ilgili tartışmalar bitmek bilmiyor. CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi'nin, "10 yıl şartı TMSF ve firma arasında yapılan anlaşma sırasında çıkartıldı" iddiası Trabzon gündemine bomba gibi düştü. Başta TTSO Başkanı Şadan Eren olmak üzere, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve siyasi parti il başkanları, "Trabzon Çimento Fabrikası'nın 10 yıl sonra yerinden kaldırılması konusunda kentte bir konsensüs oluştu. Fabrika, 10 yıl sonra şehir dışına taşınmalı. Bu madde çıkartılmışsa müdahale ederiz" demişlerdi.

Trabzon'daki tartışmalara Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik cevap vermişti. Yücelik, "Bu ihale 50 kameranın önünde şeffaf bir şekilde yapılmıştır. İhale şartnamesinde ne yazıyorsa sözleşmede de yazan odur. Ben kanunu değiştirebilecek bir adam mıyım? Bunlarla uğraşılması ve bugünden bunların konuşulmasından büyük üzüntü duyuyorum. Biz fabrikaya geleli 2 yıl olmuş ama bugün 10 yıl sonrasının konuşuluyor olması Trabzon adına bir kayıptır" açıklamasında bulunmuştu.

Bu tartışmalar sürerken, ortaya ilginç bir iddia da atıldı. İddia şuydu: "TMSF çimentonun ihale şartnamesinde yazan 10 yıl sonra kaldırılacak maddesini çıkarttı, bunu da ihaleden 10 gün önce katılacak firmalara gönderdi." Bir diğer iddia da, "TMSF ihale yapıldıktan sonra 10 yıl şartının çıkartıldığını ihaleye katılanlara bildirdi" şeklindeydi.

Trabzon Çimento Fabrikası ihalesine giren işadamı Erol Tuna'ya bu iddiaların doğru olmadığını söyledi. Tuna, ne ihale yapılmadan 10 gün önce ne de ihale gerçekleştirildikten sonra TMSF tarafından böyle bir bilgilendirme yazısının kendisine gönderilmediğini açıkladı. Tuna, "Eğer ihale önceden gönderildiyse fiyatımızı yüksek verirdik. İhaleden sonra da bunu göndermeleri mümkün değil çünkü şartname ayrı sözleşme ayrı olursa bu iptali gerektirir" dedi. İhaleyle ilgili hukuki süreç başlattıklarını belirten Tuna, "Biz fabrikanın burada çalışmasından ya da sahibinin iş yapmasından rahatsız değiliz, olamayız da. Ancak eğer şartnamede olan bir madde sözleşmeden çıkartıldıysa bu ihaleye girenlere haksızlıktır.

Çünkü bu işin iskeleti, omurgası 10 yıl sonra fabrikanın buradan kaldırılacak olması maddesiydi. Tartışmanın burada yoğunlaşması ve bunun üzerinden yapılması lazım. Eğer 10 yıl şartı koyulmasaydı belki de biz daha fazla fiyat verip burayı alabilirdik. Haliyle hukuki anlamda biz bir sürece girmek istedik. Bu maddenin, açacağımız davada TMSF ile firma arasında yapılan sözleşmeden çıkartıldığı belirlersek gereğini yapacağız" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri