Trabzon heyelana teslim

Trabzon'un Düzköy ilçesinin Çalköy beldesine bağlı Çiğdemli köyünde, boşaltılan iki bina heyelan sonucu yıkıldı.Çalköy Belde Belediye Başkanı Mehmet Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezi ve bağlı beldelerinde aşırı yağış sonucu heyelan ve s

Trabzon'un Düzköy ilçesinin Çalköy beldesine bağlı Çiğdemli köyünde, boşaltılan iki bina heyelan sonucu yıkıldı.

Çalköy Belde Belediye Başkanı Mehmet Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezi ve bağlı beldelerinde aşırı yağış sonucu heyelan ve su taşkınlarının meydana geldiğini belirtti.

Kaya, dün sabaha karşı heyelan riski olan bazı binaları boşalttıklarını ifade ederek, ''Çiğdemli köyünde, heyelan riskine karşı boşaltılan iki katlı iki bina sabaha karşı yıkıldı. Herhangi bir can kaybı ya da yaralanma meydana gelmedi'' dedi.

Beldede, diğer köy ile mahallelerde heyelanlar sonucu çok sayıda yolun kapandığını bildiren Kaya, ''Heyelan riski bulunan bina ve evleri boşalttık. Yolların açılması için de ekipler aralıksız çalışmalarını sürdürüyor'' diye konuştu.

Öte yandan, Yomra ilçesinde etkili yağışa bağlı olarak yol üzerinde bazı noktalarda heyelanlar meydana geldi. Yoldaki toprak birikintileri karayolları ekiplerince temizleniyor. İlçeye bağlı Özdil beldesinden geçen derenin taşması sonucu da beldeye giriş bölümündeki yolda yer yer kopmalar meydana geldi. Trafik kontrollü olarak sağlanıyor.

Arsin ilçesine bağlı Atayurt ile Fındıklı beldesinde de dün geceden etkili olan yağış nedeniyle kapanan mahalle yolları, belediye ekiplerince açılmaya çalışılıyor. Her iki beldede de bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Ayrıca Trabzon'un Moloz mevkisinde yolda biriken yağmur suyu, kanallar açılarak tahliye edilmeye çalışılıyor. Kanalların açılması nedeniyle zaman zaman yolda ulaşıma ara veriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri