'Trabzon kitaplı hayaller kenti'

Yazarlar saat 16.00'dan sonra da 'Kitaplı Hayaller Vadisi'ne dönüştürülen Zağnos Vadisi'nde okurlarıyla söyleşip kitaplarını imzalıyor. Trabzon Valiliği tarafından düzenlenen şenlik çerçevesinde okullarda öğrencilere katılımcı yazarların eserleri ücretsiz

Yazarlar saat 16.00'dan sonra da 'Kitaplı Hayaller Vadisi'ne dönüştürülen Zağnos Vadisi'nde okurlarıyla söyleşip kitaplarını imzalıyor. Trabzon Valiliği tarafından düzenlenen şenlik çerçevesinde okullarda öğrencilere katılımcı yazarların eserleri ücretsiz dağıtılıyor.

"Trabzon Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Kültür Sanat Şenliği"nin 23 Mayıs'ta gerçekleşen açılış töreninde etkinliğin onur konuğu Hilmi Yavuz'a Trabzon Valisi Nuri Okutan tarafından plaket sunuldu.

Ardından da Hilmi Yavuz Kişisel Sergisi açıldı. Yavuz, açılışta yaptığı konuşmada "Ben fahri Trabzonluyum. 73 yaşımdayım, daha yaşayacak çok zamanım var. Emekli olunca Trabzon'a yerleşmeyi düşünüyorum. Onur konuğu olmaktan büyük gurur duyuyorum. Biz genellikle ölü severiz. Kör ölür, badem gözlü olur. Ben ölmeden badem gözlülüğümü görmeyi istedim. Buradaki etkinlik bu açıdan benim için çok önemli.'' dedi.

Şenlikte dün de İnci Aral, Nazan Bekiroğlu, Beşir Ayvazoğlu, Dursun Gürlek, Nuriye Akman, Mevlânâ İdris, Sema Maraşlı, Fatih Erdoğan gibi yazarlar okurlarıyla bir araya geldi. Nazan Bekiroğlu ve Beşir Ayvazoğlu ise Yomra Fen Lisesi ile Kanuni Anadolu Lisesi'nde öğrencilere hitap etti.

Yazar Nazan Bekiroğlu da yarınlara sahip çıkacak zihniyetin ancak nesillere yatırım yapmakla gerçekleştirilebileceğinin altını çizdi. Bekiroğlu, "Bundan 10-15 yıl sonra Trabzon'u devralacak, onun gündemini belirleyecek gençlerin ruhlarına, zihniyetlerine, algı tarzlarına biçim vermek büyük önem taşımaktadır. Çünkü yarınlara sahip çıkacak zihniyet ancak nesillere yatırım yapmakla gerçekleştirilebilir.

Bu anlamda şenlik ve okuma kampanyalarının önemli bir adım olduğunu düşünüyorum." dedi. Trabzon'un 4 bin yıllık tarihî bir kent olduğunu kaydeden Bekiroğlu, öğrencilere okumanın, edebiyatın ve kitabın önemini anlattı.

Trabzon'un yitirdiği hafızasını yeniden kazanmasını, geçmişteki gibi bir kültür kentine dönüşmesini ve okuyan bir şehir olmasını amaçlayan 'Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Kültür Sanat Şenliği', 30 Mayıs'ta sona erecek. Şenlikte Ahmet Turan Alkan, Ali Çolak, Ayla Kutlu, Bestami Yazgan, Beşir Ayvazoğlu, Doğan Hızlan, Dursun Gürlek, Ferda İzbudak Akıncı, Gülten Dayıoğlu, Hilmi Yavuz, İnci Aral, Kenan Sarıalioğlu, Mehmed Niyazi, Mevlana İdris, Murat Çiftkaya, Mustafa Armağan, Muzaffer İzgü, Nazan Bekiroğlu, Nuriye Akman, Nurullah Genç, Ömer Sevinçgül, Selim Gündüzalp, Senai Demirci, Sevim Ak, Sevinç Çokum, Sevinç Kuşoğlu, Yalvaç Ural ve Zeynep Uluant gibi yazarlar Trabzon halkı ve öğrencilerle buluşmuş olacak.

Şenlikte bugün

'Trabzon Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Kültür Sanat Şenliği' kapsamında bugün Bilgin Adalı ve Mevlânâ İdris, Cudi Bey İlköğretim Okulu'nda saat 11.00'de; İnci Aral, Esiroğlu Lisesi'nde 11.00'de; Sevim Ak ve Sevinç Kuşoğlu, Cumhuriyet Lisesi'nde 14.00'te; Dursun Gürlek, Yunus Emre Lisesi'nde 11.00'de; Senai Demirci ve Murat Çiftkaya, Mehmet Arslantürk İlköğretim Okulu'nda 11.00'de; Esmahan Akyol, Pelitli Ahmet Can Bali Lisesi'nde 11.00'de öğrencilerle bir araya gelecek. Saat 16.00'dan sonra da konuk yazarlar diğer günlerde olduğu gibi 'Kitaplı Hayaller Vadisi'nde okurlarıyla buluşacaklar.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri