Trabzon Müftüsü'nden Mesaj

Trabzon İl Müftüsü Ahmet Bulut, fakirlerle zenginler arasında sevgi ve dayanışma köprülerinin yeniden kurulmasına vesile olan ramazan ayını vatandaşların çok iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.Bulut, yaptığı açıklamada, on bir ayın sultanı sayılan mü

Trabzon İl Müftüsü Ahmet Bulut, fakirlerle zenginler arasında sevgi ve dayanışma köprülerinin yeniden kurulmasına vesile olan ramazan ayını vatandaşların çok iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Bulut, yaptığı açıklamada, on bir ayın sultanı sayılan mübarek Ramazan' a kavuşmuş bulunduklarını belirterek, "Fert, aile ve toplum hayatımızda çok önemli bir yeri olan Ramazan ayı, rahmet ve bereket iklimidir. Müslümanlar bu ayı çok iyi değerlendirmesi gerekir" dedi.

Mübarek Ramazanın sabır, yardımlaşma, dayanışma ve kaynaşma ayı olduğunu ifade eden Bulut, "Fakirlerle zenginler arasında sevgi ve dayanışma köprülerinin yeniden kurulmasına vesile olan Ramazanı vatandaşlarımız çok iyi değerlendirmesi gerekir. Ramazanın doya doya, duya duya yaşanabilmesi için tüm camilerimizde mukabele, vaaz, dini sohbet programlarımız başlattık. Ayrıca iki camimizde de hatimle teravih kılınmaktadır. Bu sene bir yenilik olarak, cami ve Kur'an kurslarımızda il genelinde okunan 1001 Hatmi Şerifin duası Kadir Gecesi'nde Çarşı Camiinde yapılacaktır" diye konuştu.

Bu ayda mü'minler hata ve kusurlarına tevbe ederek ibadete yönelmelerini gerektiğini de vurgulayan Bulut, şöyle devam etti:
"İnsanlarımız iman dolu gönülleriyle camilere koşacaklar ve mabetlerimizi şenlendireceklerdir. Hiçbir maddi farklılık gözetmeden aynı mabette, aynı saflarda omuz omuza teravih ve vakit namazlarını kılacağız. Bu suretiyle din kardeşliği, milli birlik ve beraberliği göz kamaştırıcı bir şekilde tablolaştırılacaktır.. Karşılıklı ziyaretler, davetler, ikramlar, zekat, fitre ve diğer sadakalarımızla aramızda yardımlaşma ve dayanışma duyguları gelişecek, toplum yeni bir dinamizm ve harekete kavuşacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle idrak ettiğimiz Ramazan ayının İslam aleminin dirliğine ve birliğine, insanlığın hidayet ve barışına vesile olmasını diliyorum.Tüm Trabzon halkımızın ve din görevlilerimizin mübarek Ramazan'ını tebrik ediyorum"

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri