2003 yılında Uluslar arası Sivil Havacılık kurumunun Trabzon havalimanında yaptığı incelmeler sonunda belirlediği eksiklerin tamamlanmaması halinde Trabzon havalimanı uluslar arası havalimanı statüsünden çıkarılacak.
2003 yılında Trabzon Havalimanında incelemeler yapan Uluslararası Sivil Havacılık Kurumu yetkilileri, 2900 metre olan pist uzunluğunun, 3200 metre mesafeye çıkarılmasını şart koşarken, havaalanının fiziki şartlarının da Uluslararası normlara göre yeniden düzenlenmesini istedi.
DHL Yetkilileri Trabzon havalimanında yapılacak değişiklikler konusunda Uluslar arası Sivil Havacılık kurumundan 2007 yılına kadar süre almasına rağmen bugüne kadar Trabzon Havalimanında herhangi bir çalışma yapılamadı. DLH 2009 ve 2010 yıllarında Trabzon Havalimanı için 2 trilyon ödenek ayırmasına rağmen Trabzon Havalimanında yapılması planlanan çalışmalar adeta gizli bir el tarafından engellendi.
OR-GİYİ YAPACAKLAR
Trabzon Havalimanının Uluslar arası havalimanı statüsünden çıkarılması halinde devreye OR-Gİ girecek. Ordu ile Giresun illerinin ortak kullanımı için denize dolgu yapılarak inşa edilmesi planlanan ve temeli 1997 yılında atıldıktan sonra o günden bu yana gündemden düşmeyen OR-Gİ Havaalanının yapılabilmesi için gizli bir el Trabzon Havaalanı'na yapılacak ek pist çalışmalarını iptal ettirdi.
TRABZON'U AKSU MU ENGELLİYOR
Gülyalı ilçesinde yapılacak olan havaalanını ile ilgili olarak Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) fizibilite raporu hazırlarken Trabzon Havalimanı'nda gereken şartların yerine getirilmemesi halinde Trabzon büyük yara alacak.
Trabzon havalimanın da Sivil Havacılık Kurumunun yapılmasını istediği değişikliklerin, bugüne kadar başlatılamamasında DHL genel müdürlüğünde daire başkanı olarak görev yapan Süleyman Aksu'nun etkisi olduğu iddia edildi.
Aslen Giresunlu olan DLH daire başkanı Aksu'nun Trabzon Havalimanında yapılması gereken çalışmalar yerine ,kendi memleketi Giresun ile Ordu illeri arasında Gülyalı ilçesinde yapılması planlanan OR-Gİ havalimanın yapılması için çalıştığı iddia edildi.