Trabzon Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü'nce 2002 yılından bu yana uygulanan işe teşvik fonundan bugüne kadar 3 kişi yararlanmaya hak kazanarak iş yeri açtı.
3 iş yeri ise 1 ay dahi çalıştırılamadan iş yeri sahipleri tarafından çeşitli nedenlerden dolayı kapatıldı.
Türkiye'de fakir vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Dünya Bankası'nın desteği ile başlatılan Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında Yerel Girişimciler Bileşeni adi altında yürütülen proje ile Türkiye genelinde 350 bine yakın vatandaş kendi isinin sahibi olurken Trabzon bu proje amacına ulaşmadı.
Sadece 3 kişinin iş yeri kurma hakkı kazandığı ortaya çıkarken bu iş yerlerinin de çeşitli nedenlerden dolayı kapatıldığı öğrenildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer Trabzon'daki vatandaşların ortak hareket edemediğini dile getirerek, bu fondan yararlanılmamasını şaşkınlıkla karşıladıklarını dile getirdiler.
İstihdam sorunu olan Trabzon'da bir araya gelerek iş yeri açma talebinde de bulunulmadığını ifade eden yetkililer, proje kapsamında çorap örme projesi, branda dikim dükkanı projesi birde kömürcü dükkanı projesinin hayata geçirildiğini ancak çeşitli nedenlerden dolayı da bu iş yerlerinin kapatıldığını dile getirdiler.
Trabzon Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ise çareyi vatandaşı mesleki eğitime yönlendirilecek projeler hazırlamakta buldu. İl Müdürlüğünce hazırlanan onlarca projeyle mesleki eğitim kursları düzenleniyor ve sertifika veriliyor.
Böylelikle Türkiye'nin en fakir yüzde 36'lik kesiminin gelir elde etmesi ile istihdam fırsatlarını artırmaya yönelik 6 bine yakın projeye toplam 32 milyon YTL' ye yakın kaynak aktarıldığı açıklanırken Trabzon'un bu paydan faydalanamadığı ortaya çıktı.