Trabzon Türkiye'ye hizmet veriyor

Trabzon’un Maçka ilçesi Altındere Vadisi Alabalık Üretim ve Yetiştirme İstasyonu, ‘Doğal Alabalık Üretimi, Yetiştirilmesi ve Orman İçi Sularının Balıklandırılması Projesi’ kapsamında Türkiye’ye hizmet veriyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürl

Trabzon’un Maçka ilçesi Altındere Vadisi Alabalık Üretim ve Yetiştirme İstasyonu, ‘Doğal Alabalık Üretimi, Yetiştirilmesi ve Orman İçi Sularının Balıklandırılması Projesi’ kapsamında Türkiye’ye hizmet veriyor. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü Trabzon Şube Müdürlüğü görev alanında pilot istasyon olarak faaliyetini sürdüren Maçka Altındere Vadisi Doğal Alabalık Üretim İstasyonu, “Doğal Alabalık Üretimi Yetiştirilmesi ve Orman içi Suların Balıklandırılması” projesi kapsamında, yurt genelinde 18 ile (Ardahan, Artvin, Rize, Ordu, Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Tunceli, Bolu, Bayburt, Erzincan, Erzurum , Sakarya ,Zonguldak, Tekirdağ, Konya, Kahramanmaraş, Kayseri) 48 su kaynağında çalışmalarına devam ediyor.

Türkiye genelinde yürütülen çalışmalarda, farklı illerdeki su kaynaklarına, 2006- 2014 yılları arasında toplam 7 milyon 449 bin adet yavru alabalık salımı yapılırken, düzenli olarak beslenme durumları ve hastalık kontrolleri yapılmakta olan doğal alabalık yavruları, salım boyu olan 4-6 cm’e (6-8 aylık) ulaştıktan sonra anaçlarının alındığı su kaynaklarına salımı gerçekleştiriliyor.

TRABZON’DA 1 MİLYON 89 BİN ALABALIK DERELERLE BULUŞTU

Trabzon genelinde Uzungöl (Demirkapı Deresi), Demirkapı Aygır Göleti, Maçka Meryemana Deresi, Akçaabat, Araklı Karadere, Şalpazarı Geyikli Deresi olmak üzere 7 su kaynağında süren çalışmalarda toplam 1 milyon 89 bin adet yavru balık doğaya salınırken, doğaya bırakılan balıkların takibi ve yapılan balıklandırmanın akademik gözlemleri Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi ile birlikte yapılıyor.

10 BİN ALABALIĞI TAKİP EDİYORLAR

KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi ile imzalanan protokol kapsamında İzleme Kontrol Projesi uygulamaya konulurken, proje kapsamında Demirkapı Deresine 5 bin adet, Maçka Meryemana Deresi’ne 5 bin adet olmak üzere toplamda 10 bin yavru balık markalanarak doğaya salınarak takibe alındı. İki yıl sürecek Alabalık İzleme ve Takip Projesi ile “boya-marka” yöntemi kullanılarak akarsulara bırakılan doğal alabalık yavrularının doğal ortama yerleşimi ve uyumu, beslenmesi, büyüme periyotları ve göç hareketlerinin izlenmesi amaçlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri