BELİRSİZLİK DEVAM EDİYOR
Trabzon’da kapanan İl Özel İdaredeki işçilerin durumu ile ilgili belirsizlik ve bekleyiş devam ederken süreci başından beri takip eden Türk-İş Trabzon Temsilcisi Yol-İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Hasan Basri Hatipoğlu’dan ilginç bir öneri geldi.
URFA’DAKİ İŞÇİLER KARAYOLLARI LİSTESİNE KONDU
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in seçim bölgesi olan ŞanlıUrfa’daki İl Özel İdarede çalışanlarını kendi seçmenin taleplerini göz önüne alarak Karayolları Genel Müdürlüğünün listesine koyduğunu hatırlatan Hatipoğlu “Trabzon Milletvekillerimiz ve Trabzon kökenli vekillerimizden aynı modelin Trabzon’da uygulanmasını talep ediyoruz” dedi.
TRABZONLU VEKİLERİMİZ KONUYA SAHİP ÇIKSIN
Artvin Yusufelli Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk ÇELİK Seçim Bölgesi Urfa İli, Özel idarede çalışan kendi seçmenini taleplerine istinaden Karayolları Genel Müdürlüğünün listesine koymayı başardı, kendisini kutluyoruz. Urfa da çalışan özel idare işçileri, Büyükşehir oluşu nedeniyle 6360 sayılı kanun gereği Devlet Personel Başkanlığına oradan da Urfa ilinde Karayollarına gitmeleri Çalışma Bakanı sayesinde oluştu. Trabzon’un 6 vekil ve Trabzon kökenli Milletvekillerinden Sayın Oktay Saral İstanbul AK Parti Milletvekili, Sayın Cevdet Erdöl Ankara AK Parti Milletvekiline bilgilendirme yazısı yazdım, bu konuya sahip çıkmalarını istiyoruz. İl özel idaresinde çalışan İşçi personel işyeri kapandığından 30 mart 2014 tarihinde 6360 sayılı kanun gereği Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar belediye Başkanlığına geçti, 30 Haziran 2014 tarihi itibari ile birçok Belediye personeli Yol-iş Üyesi 4857 sayılı kanuna tabi sürekli işçi kadrosunda istihdam edilenler Norm kadro ve ihtiyaç fazlası olarak devir,tasfiye ve paylaştırma komisyonlarınca yapılacak değerlendirme sonucunda ihtiyaç fazlası olduğu belirlenen personel 21 Ağustos 2014 tarihinde İl Valiliğinin onayıyla kesinleşerek Devlet Personel Başkanlığına gönderildi.
HEM MAĞDUR OLACAK HEM İŞ HEYECANI KALMAYACAK
Yol-İş Üyesi Toplu iş sözleşmesi ile çalışan arkadaşlarımızı inşaat işkolu dışında olan işyerlerine gitmeleri halinde mağdur olacağı gibi iş heyecanı kalmayacaktır. Buna mahal verilmemesi için talebimiz aynı inşaat işkolu ve aynı çalıştıkları iş pozisyonunda örnek; İş Makinesi operatörü , Ağır Makine Yağcısı, Asfalt Ustası, Atölye Ustası olarak Karayolları Bölge Müdürlüklerine transfer olmalarını sizlerden talep ediyoruz, inşaat işkolu olmayan diğer kurumlara gidilmesi halinde mağduriyet olacağı gibi, iş verimi düşecektir. Anılan pozisyonlar Karayolları Bölge Müdürlüklerinde mevcuttur. T.Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-iş Genel Mali Sekreteri Sayın Ramazan Ağar Başkanlığında Devlet Personel Başkanlığından ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından talep etmiştir. Siyasilerimizden ve Devlet Personel Başkanlığından talep ediyoruz.