Trabzon'da camiye asansör

Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Söğütlü beldesinde bulunan Ulu Cami'ye yaşlı ve engelli vatandaşların kullanabilmesi için asansör yaptırıldı.Söğütlü Ulu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hamdi Ali Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, enge

Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Söğütlü beldesinde bulunan Ulu Cami'ye yaşlı ve engelli vatandaşların kullanabilmesi için asansör yaptırıldı.

Söğütlü Ulu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hamdi Ali Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli ve yaşlı vatandaşların camiye kendi imkanları ile girişlerinin mümkün olmadığını belirtti.

Kahraman, camiye girebilmek için merdivenleri kullanmak gerektiğini belirterek, ''Engelli ve yaşlı cemaatin bu konuda mağdur olduklarını biliyorduk. Bunun içinde bir asansör yaptırmaya karar verdik'' dedi.

Asansörü yaptırdıktan sonra engelli ve yaşlı vatandaşların hiçbir yardıma ihtiyaç duymadan camiye girebildiklerini ifade eden Kahraman, ''Sadece bizim bölgeden değil, özellikle cuma günleri belde dışından da engellilerin camimize geldiklerini gördük. Gelen engelli vatandaşlarımız bu hizmetten oldukça memnun oluyor. Bu da bizi son derce memnun ediyor'' diye konuştu.
Başkan Hamdi Ali Kahraman, asansörün içinde tekerlikli sandalye bulundurduklarını, gerektiğinde bunu da vatandaşların hizmetine sunduklarını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri