Trabzon'da Doğal Gaz Çalışması

Trabzon'a 2009 yılında gelmesi beklenen doğal gaz için 3 sokakta altyapı çalışması yapılıyor.Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, çalışmaların devam ettiği Uzun Sokak'ta düzenlediği basın toplantısında, kentin merkezi konumundaki sokakta altyapı ve

Trabzon'a 2009 yılında gelmesi beklenen doğal gaz için 3 sokakta altyapı çalışması yapılıyor.

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, çalışmaların devam ettiği Uzun Sokak'ta düzenlediği basın toplantısında, kentin merkezi konumundaki sokakta altyapı ve üst yapı çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Altyapı ve üst yapısında uzun süredir çeşitli sorunlar yaşanan sokakta Türk Telekom, TEDAŞ ve belediyenin ortak çalışma yürüterek, sorunları çözmeye çalıştıklarını ifade eden Canalioğlu, ''Kurumlar olarak birlikte hareket ederek kentimizin en işlek noktasını cazibe merkezi haline getirmek için çalışıyoruz. Düzenleme ve yenileme çalışmalarının yanı sıra doğal gaz borularını da döşeyerek daha sonraki döneme hazırlık yapıyoruz'' dedi.

Kente doğal gazın 2009 yılında gelmesinin beklendiğini anımsatan Canalioğlu, şunları söyledi:

''Doğal gaz ihalesi Mart 2008'de yapılacak. Daha sonra gerçekleştirilecek çalışmalarla tahminlere göre şehrimize doğal gaz 2009 yılında verilebilecek. Biz de Trabzonumuzun en işlek ve önemli mekanları olan Uzun Sokak, Trabzonspor Bulvarı ile Turgut Özal Bulvarındaki çalışmalarımız sırasında doğal gaz borusu döşeme işlemini de ilave ettik.''

Böylece yapılacak çalışmalarla yeni bir görünüme kavuşacak alanlarda kente doğal gaz geldiğinde herhangi bir işlem yapılmasına gerek kalmayacağını vurgulayan Canalioğlu, ''Şehrimizi 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivaline hazırlıyoruz. Trabzonumuzu tarihi, doğal güzelliklerinin yanı sıra kent yapısıyla da en güzel şekilde tanıtmak istiyoruz'' diye konuştu.

Açıklamaların ardından Başkan Canalioğlu, doğal gaz boru döşeme çalışmasının başlayacağı alana ilk kazmayı vurdu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri