Trabzon'da festival coşkusu

Devlet Tiyatrolarının Trabzon Devlet Tiyatrosu ev sahipliğinde düzenlediği '9. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali' başladı. Bu sene 9. su gerçekleştirilen festivale 'Moldova, Bulgaristan, Ermenistan, İtalya, İsviçre, Rusya, Azerbaycan, Romanya, İran

Devlet Tiyatrolarının Trabzon Devlet Tiyatrosu ev sahipliğinde düzenlediği '9. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali' başladı. Bu sene 9. su gerçekleştirilen festivale 'Moldova, Bulgaristan, Ermenistan, İtalya, İsviçre, Rusya, Azerbaycan, Romanya, İran ve Yunanistan'dan gelen tiyatrolar ve sanatçıları katıldı. Trabzon Atatürk Alanı'nda ki Atatürk büstüne çelenk konularak başlayan festival yapılan konuşmalarla devam etti. Yoğun bir kalabalığın katıldığı festival birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

 

 

TRABZON DEVLET TİYATROSU 20 YAŞINDA

 

Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerdeki tiyatroların 9.su gerçekleşen bu festivalle Trabzon'da bir araya geldiklerini belirten Devlet Tiyatroları Genel müdürü Lemi Bilgin, “Trabzon Devlet Tiyatrosu 20. yaşını kutluyor. İnşallah daha nice yaşlarda bir arada olacağız. Bugün ilk günü olan ve bir hafta boyunca sürecek olan festivalde, dünyanın birçok bölgesinden gelerek festivale katılan birbirinden değerli sanatçılarımızla birlikte olacağız” dedi.

 

ANAHTAR KENT TRABZON

 

Trabzon'un bu coğrafya üzerinde anahtar konumunda olduğunu söyleyen Trabzon Valisi Nuri Okutan, “Şehrimiz birçok sanat dalının yapıldığı özellikle de Tiyatro alanında çok eskidir. Hemen hemen tüm sanat dallarında olduğu gibi Tiyatro alanında öncü bir şehiriz. Trabzon insanı bölgede her zaman birbirleri ile iyi ilişkiler içinde bulunmuştur. Trabzon'un anahtar kent olduğuna dair gösterilecek en güzel örnek ise işte her yıl düzenlenen ve büyük bir coşku ile kutladığımız Tiyatro Festivali'dir” diye konuştu.  

 

 

İŞTE FESTİVAL PROGRAMI

 

Yapılan konuşmaların ardından horon ekibinin sergilediği Karadeniz oyunları ile coşan sanatçılar daha sonra Atatürk Alanı'ndan ayrılarak, Atapark'ta bulunan Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi'ne kadar 'Tiyatro buluşması yürüyüşü' yaptılar. Festival programına göre, bu akşam ilk sahne alacak oyun İzmir Devlet Tiyatrosu sanatçılarının oynayacağı "Misafir", adlı oyun olacak. Daha sonraki günlerde ise Moldova'dan "Üç Kuruşluk Opera", Bulgaristan'dan "Fırtına", Ermenistan'dan "Hizmetçiler", İtalya'dan "Morra", İsviçre'den "Ha Hamlet", Rusya'dan "Zoıkına'ın Evi", Trabzon Devlet Tiyatrosu'ndan "Deli Dumrul", Moldova'dan "Vişne Bahçesi", Azerbaycan'dan "Köpekler", Romanya'dan "Son Sutto", Yunanistan'dan "Hadi Öldürsene Canikom" adlı oyunlar sahne alacak.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri