Trabzon'da ilk meclis toplandı

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun başkanlık yaptığı meclis toplantısı 4 saat sürdü. 2010 yılının ilk meclis toplantısında bir konuşma yapan Başkan Gümrükçüoğlu seçim öncesi verdiği 5 bin kişiye iş sözünün arkasında olduğunu belirte

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun başkanlık yaptığı meclis toplantısı 4 saat sürdü.


2010 yılının ilk meclis toplantısında bir konuşma yapan Başkan Gümrükçüoğlu seçim öncesi verdiği 5 bin kişiye iş sözünün arkasında olduğunu belirterek, “Trabzon koşullarında seçim öncesi iş vaadinde bulundum. Sözümdeyim. Bu iş vaadinde bulunmam tüm kamu kurum kuruluşlarını veya şirketleri hatta özel kuruluşları bile kapsamaktadır. Özel ayakkabı imalathanesi, özel hastane veya kamu hastanesi bile açılsa bu sayıya dahildir” dedi.


Başkan Gümrükçüoğlu, belediye personelinin sürülmesi yada işten çıkartılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını yer değişikliklerinin ise yaşanabileceğini kaydederek, “ Belediyede personelinin bağlı olduğu insan kaynakları müdürlüğümüz vardır. Mevcut birim müdürlerinin incelemeleri, önerilerinden başlayarak onların başkan yardımcılarına arz ettiklerine göre personel yeri değişimi uygulamaktayız. Yapılan yer değişikliklerinden haberim vardır. Ama hiçbir zaman biz işe ve üretime göre insanı değerlendirmenin dışında adım atmadık. Uygun yere kişiler yönlendirebilir. Her birimde iş yükü vardır. Bu iş yükünü müdürlerimiz ölçecektir. O iş yükünün kişi başına bölümüyle elde edilen iş birimi sonucuna göre iş akışının optimumda nasıl olması gerektiğine karar verilir. Fazla olan arkadaşlar da ihtiyacı olan yerlere kaydırılır” diye konuştu.


Görev yeri değişiklikleri konusunda hiç kimsenin ricasını kabul etmediğini ifade eden Gümrükçüoğlu, “'Ben sürüldüm, ben görevden alındım' demesine gerek yok. Belediye sınırlarımız havaalanından başlıyor Akyazı'da Çukurçayır'da bitiyor. Bu insanlarımız 'sürüldüm' dediği yerler belediye sınırları içinde olan yerlerdir. Görev yeri değişiklikleri konusunda hiçbir ricayı kabul etmedim bundan sonra da kabul etmeyeceğim. Bir çalışan kişi görevini yapıyorsa yapsın yapmıyorsa kendisi bilir. Mesaisini yapmıyorsa görevi icra etmiyorsa yerinin değiştirilmesini kabul etmiyorsa kendisi bilir. Mesaisine gelen iş değişikliğinden ötürü bu işi yapmam demeyen hiç kimsenin işine son verilmemiştir. Bunu aynen taahhüt ediyorum. Bundan sonra da böyle olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Bütünşehir Meclis gündeminde
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun Trabzon Belediyesi ile çevre belde ve köylerin birleşmesi konusundaki çalışmaları Trabzon Belediye Meclisi'nin gündemine geldi. 7 belde ile 29 köyün Trabzon Belediyesi'ne bağlanmasını içeren çalışma Trabzon Belediye Meclisi'nde görüşülürken konu incelenmek üzere İmar Komisyonu'na gönderildi. Komisyonun görüşünden sonra teklif bu hafta içinde tekrar meclis gündemine gelecek.

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu Trabzon'un çevre belediyeler ile birleşmesi konusunda Trabzon Belediyesi'nin karar almasının ardından Trabzon valiliği'ne resmi başvuruda bulunacaklarını kaydederek, “Ortaya attığımız proje konusunda kamu kurumlarının, STÖ'lerin, belediye başkanlarının siyasi partilerin, milletvekillerinin görüşlerini aldık. Bunları bir dosya haline getirdik. Sıra belediye meclisimizin vereceği kararda. Bu karardan sonra Trabzon Valiliği'ne Trabzon Belediyesi olarak resmi başvurumuzu yapıp süreci takip edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri