Trabzon'da kuş gribi eğitimi

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Unicef tarafından organize edilen kuş gribinin hayvanlardan insanlara ve insanlardan insanlara geçerek ileride muhtemel bir salgına neden olabileceğinden yola çıkılarak hastalık hakkında çalışma alanların

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Unicef tarafından organize edilen kuş gribinin hayvanlardan insanlara ve insanlardan insanlara geçerek ileride muhtemel bir salgına neden olabileceğinden yola çıkılarak hastalık hakkında çalışma alanlarında halkı, yapacakları eğitim toplantıları ile bilgilendirecek olan eğitici grupların ilk toplantısı Trabzon İl Müftülüğü Konferans salonunda yapıldı.

Veteriner hekimler Mesut Kanar, Kahraman Karakaş ve Okan Barutçu ile Uzman Dr. Mehmet Kapucu tarafından ilimizde görevli İmam ve Hatiplere eğitim semineri verildi.

 

Eğiticilere kuş gribi hastalığı hakkında genel bilgiler, hastalığın insanlar ve hayvanlar arasında nasıl bulaşarak yayıldığı ve hayvanların bu hastalıktan nasıl korunması gerektiği ve insanların bu hastalığın kendilerine bulaşmasını engellemek için ne yapacakları, nasıl davranacakları, şüpheli hayvan ölümleri görüldüğünde nerelere başvuracakları konuları anlatılarak konu ile ilgili kitapçık ve eğitim CD'leri dağıtılmıştır. Eğitim seminerleri önümüzdeki günlerde merkez ve ilçelerde devam edecek olup Milli Eğitim, Sağlık, Tarım Bakanlığı, muhtarlar gibi değişik meslek gruplarından toplam 3060 kişiye eğitim semineri verilecektir.

 

Trabzon'da kuş gribi eğiticilerinin eğitim seminerlerine din görevlileri ile başladı.

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri