Trabzon'da sigara içme denetimi

Kapalı alanlarda sigara içme yasağının yürürlüğe girmesinin ardından Trabzon'da yapılan denetimlerde bugüne kadar 4 özel işletmeciye 2 bin 400 TL para cezası kesilirken, 6 vatandaşa da 150 TL para cezası kesildi. Trabzon İl Sağlık Müdür Yardımcısı İl Tütü

Kapalı alanlarda sigara içme yasağının yürürlüğe girmesinin ardından Trabzon'da yapılan denetimlerde bugüne kadar 4 özel işletmeciye 2 bin 400 TL para cezası kesilirken, 6 vatandaşa da 150 TL para cezası kesildi.
Trabzon İl Sağlık Müdür Yardımcısı İl Tütün Kontrol Üyesi Tahsin Akyüz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu yasaya uymayan işletme sorumlulularının önce yazılı şekilde uyarıldığını tekrarında ise 560-5 bin 600 TL kadar idari para cezası uygulandığını söyledi.


4207 Sayılı Kanun gereği halkın ortak kullanımına açık kapalı alanlarda tütün ürünü tüketenlere 69 TL para cezası uygulandığını kaydeden Akyüz “İşletme sorumlularına ise ilkinde yazılı olarak uyarı, tekrarında 560 ila 5600 TL idari para cezası uygulanmaktadır.

Yapılan denetimlerde 6 vatandaşımıza yere sigara izmariti atması nedeni ile 25 TL, 3 özel işletmeye 560 TL ve bir işletmeye 720 TL. para cezası uygulandı. Yüzlerce özel işletme uyarılırken, konu hakkında gerekli bilgilendirme eğitimleri yapılmıştır” dedi.


“Vatandaşlar, özel işyerlerinde tütün ürünü tüketenler hakkında 155'e 24 saat şikayette bulunabilirler” diyen Akyüz “İl Tütün Kontrol Kurulu sekretaryasını yürüten İl Sağlık Müdürlüğü'nde şikayet hattı 229 25 97'dir.

Ayrıca havanikorutrabzon@gmail.com adresi danışmanlık hizmeti vermekte ve şikayetler kabul edilmektedir. Alınan şikayetler anında değerlendirilmektedir" diye konuştu.


Akyüz, vatandaşların büyük bölümünün yasağa uyum sağladığını da sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri