Lojistik Yönetim Danışmanı Atilla Yıldıztekin, Türkiye’nin ilerleyen dönemde bir lojistik üs olacağını söyledi.
Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği kapsamında Samsun İl Özel İdaresi'nin IPA Lider Ortağı olduğu ve Romanya İç Limanlar Birliği tarafından Romanya Ortak yönetim otoritesine sunulan “Avrupa ve Asya Ekonomisinin Karadeniz Bağlantısı, Karadeniz Esaslı Büyüme İçin Bir Adım” (Danube-Black Sea Connection of European and Asian Economy, A Step For Substantial Growth of the Black Sea Area - DABS) projesi toplantısı Samsun'da gerçekleştirildi.
Proje Koordinatörü Yılmaz Kurt'un yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, projenin genel amacı ve hedefleri konuşuldu. Kurt, "Projemizin en büyük amacı Tuna-Karadeniz limanları arasında gerçekleşen Avrupa- Asya arasındaki ekonominin bağlantı ve geçişinin desteklenerek bölgenin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmaktır" dedi.
Kurt'un konuşmasını ardından bir sunum yapan Lojistik Yönetim Danışmanı Atilla Yıldıztekin, Türkiye'nin lojistiğe verdiği önemin son yıllarda daha da arttığını belirterek, "Lojistik son 5 yılda Türkiye’de hazırlanan tüm ulusal ve bölgesel kalkınma planlarında bölgesel gelişmeye katkı verecek en önemli iş kollarından birisi olarak karşımıza çıkıyor. Lojistik ile ilgili yapılan projelerde doğrudan hizmet sektörüne destek vermek ve istihdam meydana getirmeyi amaçlanıyor. Türkiye ilerleyen dönemde bir lojistik üs olacak" diye konuştu.
Karadeniz'de alternatif ticaret rotalarının tespiti ile ilgili Samsun İl Özel İdaresi'nin ev sahipliğinde My House Otel'de yapılan toplantıya Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, proje ortaklarından Yunanistan, Ukrayna, Moldova, Romanya, Gürcistan ve İnebolu Belediyesi'nden proje koordinatör ve proje uzmanları katıldı.