UNICEF'in Vali Okutan raporu

UNICEF, ''Okul öncesi bilgi tutum davranış araştırması'' konusunda, Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın yaptığı çalışmalar hakkında rapor hazırladı.UNICEF tarafından hazırlanan raporun proje koordinatörü Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğr

UNICEF, ''Okul öncesi bilgi tutum davranış araştırması'' konusunda, Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın yaptığı çalışmalar hakkında rapor hazırladı.

UNICEF tarafından hazırlanan raporun proje koordinatörü Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arif Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Okul öncesi bilgi tutum davranış araştırması'' konusunda, ''okul öncesi eğitimde örnekolay'' olarak şu anda Trabzon'da vali olarak görev yapan Nuri Okutan'ı seçtiklerini söyledi.

Altun, rapor kapsamında Vali Okutan ile bire bir görüşmelerde bulunduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
''Nuri Okutan ismi, okul öncesi eğitimle özdeşleşen, birini söyleyince hemen diğeri akla gelen bir isimdir. Okul öncesi eğitimle ilgili ilk uygulamalarını Siirt Valisi iken gündeme taşımış, başarılarıyla okul öncesi eğitime ivme kazandırmışlardır. Daha sonra atandığı Sakarya'da da benzer başarıları sergilemiştir.''

Vali Okutan'ın okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması kapsamında Siirt'te başlatılan ve daha sonra Sakarya ve Trabzon'da yürütülen çalışmalar olduğunu hatırlatan Altun, şöyle devam etti:
''Yürütülen bu çalışmaları Sayın Okutan, bir metafor alarak, 'kampanya' kavramıyla açıklamaktadır. Toplumsal kampanyalar, sosyal değişimin gerçekleşebilmesi için demokratik araçların işe koşulması ile kamuoyu desteğini mobilize etmek olarak tanımlanabilir. Bu açıdan kampanya metaforunun tanımlanması, bir süreç olarak okul öncesi eğitimde başarıya giden yolu anlamada, açıklamada, yol gösterici olacaktır.''

-OKUTAN MODELİ-

Doç. Dr. Altun, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması ve sürekliliğinin sağlanması için gerekli olan süreçler ve beceriler konusunda bir 'Okutan Modeli' oluştuğunu da kaydederek, ''Bu modelde düşünsel liderlik, takım çalışması, etkin hizmet anlayışı ve sosyal kalkınmacılık beceriler bölümünü, hedef koyma, farkındalık yaratma, yoğunluk ve talep oluşturma, yaygınlaştırma, talebin karşılanmasına hazır olma, teşviklerin uygulanması, sürekliliğin sağlanması ve izleme ve değerlendirme ise süreçler kısmını oluşturuyor'' diye konuştu.

Doç. Dr. Arif Altun, yaklaşık 10 ayda hazırlanan 150 sayfalık raporun daha sonra kitap halinde yayınlanacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri