"Üreten Trabzon" Toplantısı Düzenlendi

 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Dünya Gazetesi'nin birlikte düzenlediği "Üreten Trabzon" konulu toplantı, TTSO toplantı salonunda gerçekleştirildi. Dünya Gazetesi yazarı Dr. Rüştü Bozkurt'un kordinatörlüğünde yapılan toplantıya, TTSO Yönetim K

 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Dünya Gazetesi'nin birlikte düzenlediği "Üreten Trabzon" konulu toplantı, TTSO toplantı salonunda gerçekleştirildi.
 
Dünya Gazetesi yazarı Dr. Rüştü Bozkurt'un kordinatörlüğünde yapılan toplantıya, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman, Yönetim Kurulu Üyesi Erkut Çelebi, Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ve değişik sektörlerden çok sayıda iş adamı katıldı.
 
Hacısalihoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, Trabzon'un konumundan kaynaklanan özellikleri dolayısıyla, tarih boyunca çok önemli bir ticaret merkezi olduğunu belirterek, bu özelliklerini muhafaza eden kentin ekonomisinin gelişmesi için oda olarak geleceğe dönük çalışmalar yaptıklarını, önemli projeler yürüttüklerini söyledi.
 
Trabzon'un önündeki en önemli hedeflerden birinin de lojistik merkez çalışmaları olduğunu ifade eden Hacısalihoğlu, "Trabzon'da uluslararası standartlarda bir lojistik merkez kurulması yönünde çalışmalarımız var. Bunun için gerekli kara, deniz ve havayolu ulaşım imkanlarımız var. Sadece demiryolumuz eksik ve bunun da yapılması yönünde beklentimiz var. İlerleyen yıllarda Trabzon-Erzincan demiryolunun yapılmasını bekliyoruz. Ayrıca Batum-Hopa-Trabzon demiryolu hayata geçerse, Orta Aysa üzerinden Çin'e bağlanır ve bu bizlere büyük avantalar sağlar. Yeni İpek Yolu Projesi de Karadeniz sahilinden geçiyor. Bütün bunlar şehrimizin lojistik merkez olmasını desteklemektedir" dedi.
 
TTB Yönetim Kurulu Başkanı Köleoğlu ise Türkiye'nin ve bölgenin en önemli tarım ürünlerinden olan fındıkla ilgili açıklamalarda bulunarak, Trabzon'un, fındığın yüzde 8'ini üretmesine rağmen, yüzde 40'ını ihraç ettiğini belirtti.
 
Üretilen fındığın satılması gerektiğini savunan Köleoğlu, " Fındığı üretmemiz yetmez, bunu satabilmeliyiz. Bunun için de yurt dışı pazarlara, bilhassa Çin pazarına girmemiz gerekir" diye konuştu.
 
TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kahraman, Trabzon'un kuyumculuk sektöründe önemli bir merkez olduğunu ve özellikle hasır ve kazaziye üretiminde geliştiğini anlatarak, asıl sıkıntının yapılan üretimin pazarlaması sırasında yaşandığını ifade etti.
 
Toplantıya katılan çok sayıda iş adamı da 5084 sayılı yatırımların istihdamının teşviki uygulamasının uzatılmasını istedi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri