Uzungöl yasaya üzüldü

Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı olan ve Doğu Karadeniz'in en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Uzungöl beldesinin Belediye Başkanı Nuri Alibeyoğlu, Uzungöl Belediyesinin kapatılmasının, alanın doğasını, yaban hayatını, korunma amacını ve turizm

Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı olan ve Doğu Karadeniz'in en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Uzungöl beldesinin Belediye Başkanı Nuri Alibeyoğlu, Uzungöl Belediyesinin kapatılmasının, alanın doğasını, yaban hayatını, korunma amacını ve turizm merkezi olma özelliğini anlamsızlaştıracağını savundu.
Belediye Başkanı Mehmet Nuri Alibeyoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nüfusu 2 binin altına düşen 862 belde belediyesinin tüzel kişiliğinin kaldırılmasını öngören yasa tasarısının TBMM Genel Kurulunda kabul edildiğini anımsattı.
Trabzon'a 99 kilometre uzaklıktaki 1090 rakımlı beldenin, dik yamaçları ve muhteşem orman örtüsüyle Alpler'in güzelliğini geride bıraktığını belirterek, ''Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken ve sahip olduğu turistik potansiyeli oldukça zengin olan beldemizde, belediyenin kapatılması, bu alanın doğasını, yaban hayatını, korunma amacını ve turizm merkezi olma özelliğini anlamsızlaştırır'' dedi.
Meclisin aldığı karara saygılı olduklarını, ancak kendi beldeleri gibi önem arz eden yerleşim birimlerine farklı yaklaşılması gerektiğini savunan Alibeyoğlu, ''Bu işin verdiğimiz hizmet kapasitesi ele alınarak değerlendirilmesi lazım. Nüfus kriterini dikkate aldığımızda, son sayımda 1490 çıkan nüfusumuz, beldede yaşayan nüfusu göstermemektedir. Çünkü biz su tahsilatını 4 bin 620 kişi üzerinden yapıyoruz. Bu insanlar yaşıyorlar ki tahsilat yapabiliyoruz'' diye konuştu.

-DOĞAL YAPININ KORUNMASI İÇİN BİRÇOK KURUM DEVREDE-

Uzungöl'ün doğal yapısının korunması için belediyenin yanı sıra Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığının da beldede faaliyette olduğunu kaydeden Alibeyoğlu, ''Bu kurumlar, belediye olmazsa gerçekten hiçbir şey yapamazlar. Uzungöl, hepimizin beklentisi yönünde korunacaksa, bu vadinin tamamını koruma amaçlı mücavir alan olarak değerlendirip burayı saydığımız kurumlarla birlikte korumak gerekir'' dedi.
Belediyelerinin hiçbir kuruluşa borcu bulunmadığını vurgulayan Nuri Alibeyoğlu, şunları söyledi:
''Bizim devlete 1 lira borcumuz yok. Biz devletten İller Bankası aracılığıyla ayda ortalama 35 bin YTL alıyoruz. Ancak bununla döndürmüyoruz çarkı. Bu yılki bütçemiz 1 milyon 800 bin YTL. Oysa devletten aldığımız para, yılda yaklaşık 400 bin YTL. Aradaki farkı kendi imkanlarımızla kapatıyoruz. Belediyenin kapatılmasıyla tasarruf edilecekse sadece benim maaşım tasarruf edilir. Ancak belediye kapandıktan sonra Özel İdarenin beldede kışın bir sezonda yapacağı kar mücadelesi, benim aldığım 10 yıllık maaşa denk olacaktır.''

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri