Vali Okutan'dan çağrı

Trabzon Valisi Nuri Okutan, büyük illerde faaliyet gösteren Trabzon derneklerini okuma kampanyasına destek vermeleri için kitap yardımı yapmaları çağrısında bulundu.Vali Okutan, önce okullar ardından kamu kurumlarında uygulamaya konan okuma saatleri kampa

Trabzon Valisi Nuri Okutan, büyük illerde faaliyet gösteren Trabzon derneklerini okuma kampanyasına destek vermeleri için kitap yardımı yapmaları çağrısında bulundu.

Vali Okutan, önce okullar ardından kamu kurumlarında uygulamaya konan okuma saatleri kampanyasıyla ilgili derneklerden kitap desteği çağrısında bulundu.

Trabzon Valiliği, kütüphanelerdeki mevcut kitapların yetersiz hale gelmesi, kitap çeşitliliğinin ve sayısının arttırılması için Halk Bankası dahil çeşitli kurumlardan destek almaya başladıkları belirten Vali Okutan "Ancak kitap okuma kampanyası için 1 Milyon 400 Bin olan hedefe ulaşmak zaman alacak" dedi.

Vali Okutan,kitap okumanın sıradan bir etkinlik olmadığını kaydederek "Okuma saatleri kampanyasını, kamu hizmetlerinde kalite ve etkinliği arttırmak, kültürel ve sanatsal anlamda ciddi bir derinliğe sahip olan Trabzon'un bu yönünü tekrar gün yüzüne çıkarmak, gençliğe ve gelecek nesillere örnek olmak amacıyla uygulamaya koyduk. Trabzon Valiliği olarak, 1 Milyon 400 Bin kitap alma hedefimiz var. Çocuklarımızı, biraz olsun yabancı kahramanların hayranlığından kurtarabilmek için, Türk yazarlarının masal kitaplarını bastırıyoruz. Hem bastırdığımız hem de satın alacağımız kitapları ihtiyaçlarına göre okullara dağıtacağız. Türk Dünyası'ndan Masallar Dizisi'ni yayınladık. Çocuklarımızı, hayallerin renkli dünyası içinde dilimizin ve kültürümüzün zenginlikleriyle yüz yüze getirmek ve bu arada insani değerlerle tanıştırmayı amaçlıyoruz" açıklamasını yaptı.

Trabzon'un kültür, sanat ve spor kenti olduğunu belirten Vali Okutan, "Bu kapsamda yapılacak olan tüm çalışmaların öğrencilere küçük yaştan itibaren verilmesi, bu bilincin oluşturulması, gelişimlerine katkı sağlanması son derece önemlidir. Okumak, zannedilenin aksine, eğitimi destekleyici bir etkinlik, eğitim çalışmalarının bir yan unsuru değil; eğitimin asli bir parçası ve olmazsa olmaz gerekliliğidir. Öğrencilerin yaş, öğrenme ve dil seviyeleri, ilgi ve yetenekleri dikkate alınarak hazırlanmış okuma programları, amaçlanan eğitim ortamlarının gerçekleşmesine büyük katkı yapacaktır. Bugün anlaşılmıştır ki, okuma etkinlikleri, kazanılmış bir okuma alışkanlığı, bireylerin sadece hayal güçlerini ve iç dünyalarını zenginleştirmekle kalmamakta; onların bilimsel ve akademik çalışma yapabilecek zihin yeteneklerine ulaşmasına da katkı sağlamaktadır" şeklinde konuştu.

Trabzonlular derneklerini kitap kampanyasına destek olmaya çağıran Vali Nuri Okutan, "İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük kentlerde kurulu bulunan Trabzon'lular derneklerini göreve davet ediyorum. Biliyorum ki Trabzon'un bu güzel ihtiyacına duyarsız kalmayacaklar. Trabzon'a ulaşacak her bir kitap, bir bireyin daha dünyasını etkileyecektir. İl dışındaki federasyon, dernek, kulüp ve tüm Trabzonlulardan çok sayıda kitap bekliyorum" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri