Yol verdi yolsuz kaldı

Ordu'da yapım çalışmaları hızla süren Karadeniz-Akdeniz yolu için arazisini veren bir kişi, kendisine evine girecek yol verilmeyince verdiği araziyi dikenli telle çevirerek geri aldı.Eski Ordu Valisi Ali Kaban'ın tayin olup gitmeden birkaç gün önce yaptığ

Ordu'da yapım çalışmaları hızla süren Karadeniz-Akdeniz yolu için arazisini veren bir kişi, kendisine evine girecek yol verilmeyince verdiği araziyi dikenli telle çevirerek geri aldı.

Eski Ordu Valisi Ali Kaban'ın tayin olup gitmeden birkaç gün önce yaptığı yol incelemeleri sırasında şahit olduğu olayda verilen talimat uygulanmadı. Arazisi yola katılan ancak evine girecek yol açılmayan vatandaşın derdini dinleyen eski Ordu Valisi Ali Kaban'ın yolu yapan firmanın sahibi Bahtiyar Tenteoğlu'na "Bugünden buraya çadır kurun, köylünün mağduriyetini giderin. Evlerine girecek yollarını yapın" talimatı yerine getirilmedi. Yarım dönümlük arazisini yola katan Ömer Sarıtaş adlı vatandaş, aylar geçmesine rağmen evine gidecek yol yapılmayınca, verdiği araziyi dikenli tel ile çevirerek geri aldı.


2009 yılının nisan ayında yol genişletme çalışmaları kapsamında evinin önündeki çayırdan yarım dönümlük kısmın yola katılacağının söylendiğini, kendisinin de araziyi verdiği takdirde evine girecek yolu kalmayacağını, ancak kendisine yeni patika yol yapılması halinde arsayı vereceğini söylediğini, söz verilince de araziyi verdiğini anlatan Ömer Sarıtaş (42), aradan 9 ay geçmesine rağmen yolun yapılmadığını belirterek şöyle anlattı: "Benim ev ile birlikte aynı mıntıkada 10 hane var. Bu hanelerde 40 kişi yaşıyor.

Yol için verdiğim arazi tapulu malım ve halen de tapu üzerime kayıtlı. Ancak aradan 9 ay geçmesine, yolu genişletmelerine ve istinat duvarı örmelerine rağmen ben evime giremiyorum.

Akşam işten geldiğimde eve başkasına ait araziden istinat duvarının üzerinden cambaz gibi yürüyerek gidebiliyorum. 9 ay önce eve girebilmem için istinat duvarının üzerinden bir patika yol açılacaktı. Arazi sahibi 'veririm' dedi. Yol mühendisleri ve firma yöneticileri de 'sorun değil hallederiz" dediler. Ben de araziyi
yola verdim. Bu kadar zaman geçti ne arazi sahibi yol veriyor, ne de firma ilgileniyor. Yol mühendisleri de şimdi 'buradan yol olmaz' diyorlar. Ben de verdiğim araziyi çevirerek geri aldım. Bundan sonra da kesinlikle vermiyorum ve vermeyeceğim".

Ömer Sarıtaş ile aynı mıntıkada evi bulunan Gökhan Yılmaz (28) ise yol çalışmalarında çok mağduriyetler olduğunu ancak ilgililerin buna sessiz kaldığını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri