Zigana'ya 4 Mevsim Projesi

Gümüşhane'nin Torul İlçesi Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım, Doğu Karadeniz'in önemli zirvelerinden olan Zigana Dağının yeni organizasyonlara ev sahipliği yapacağını söyledi.Torul Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım, yaptığı açıklamada, Zigana'nın eşine ender ra

Gümüşhane'nin Torul İlçesi Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım, Doğu Karadeniz'in önemli zirvelerinden olan Zigana Dağının yeni organizasyonlara ev sahipliği yapacağını söyledi.

Torul Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım, yaptığı açıklamada, Zigana'nın eşine ender rastlanan özellikleriyle turizm yatırımcılarının dikkatini çekmeye başladığını söyledi. Torul Kaymakamı Kaldırım, “Dört Mevsim Zigana” Projesiyle bölgeyi cazibe merkezi haline getireceklerini açıkladı.

Geçen kış mevsiminde düzenlenen Kar ve Kış Sporları Şenliğinde coşku ve heyecanın doruğa ulaştığını kaydeden Kaymakam Kaldırım, “Zigana Dağı ulaşımı son derece rahat, tatilcilere değişik alternatifleri bir arada sunan turizm merkezlerimizden birisi. Hem bölgesel hem de ulusal düzeyde bir çok etkinliklere ev sahipliği yapabilecek kapasitedeki Zigana dağının her mevsim kendine özgü güzellikleri bulunuyor.” dedi.

TARİHİ İPEK YOLU YÜRÜYÜŞÜ
Torul Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım, tarihi İpek Yolu güzergahında bulunmasıyla da önem taşıdığını belirterek “Kaymakamlık olarak ekim ayında düzenlemeyi planladığımız etkinlikle tarihi ipek yolunda yürüyüş yapacağız. Her mevsim farklı etkinliklerin gerçekleşmesine imkan veren Zigana dağını yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi haline getirebilmek için değişik alternatifler sunmayı hedefliyoruz” dedi.

LİMNİ GÖLÜ
Gümüşhane'nin en önemli turizm alanlarından biri haline gelen Limni Gölü için Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Rehabilitasyon Projesi ile gölün turistlerin ilgi odağı haline geldiğini belirten Torul Kaymakamı Kaldırım, “Gölün etrafında konaklama amacıyla 20 çadır siparişi verildi. Kır gazinosu kurulacak.

İlk etapta tuvalet ve çocuk oyun parkı kuruldu. 10 adet kamelyanın inşası ise devam ediyor. Limni Gölü kış aylarında buz tutuyor. Bu nedenle kışın düzenleyeceğimiz Kar ve Kış Sporları kapsamında göl üzerinde buz pateni yarışması düzenleyeceğiz.

Zigana Dağı zirvesinden Limni Gölüne yapılan yol sürdürülerek Cebeli Köyümüzdeki Karaca Mağarasına kadar devam edecek. Gelen yerli ve yabancı turistler, Zigana Dağı zirvesinden Limni Gölü-Karaca Mağarası- Krom Vadisine kadar aynı yol güzergahından gitme imkanı bulacaklar” dedi

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri