Ekonomik krizin sürdüğü Arjantin’de halk sokaklara döküldü. Tüm gün hiçbir toplu taşıma aracı çalışmadı. Ülkede çalışanların neredeyse tamamı işi bıraktı.
Arjantin’de günler öncesinden planlanan grev gerçekleşti. Ülkedeki iş gücünün yüzde 20’sini temsil eden En Büyük İşçi Sendikasının (CGT) yaptığı çağrıya diğer sendikalar da katıldı. Ülkedeki çalışanların neredeyse tamamı iş bıraktı. Sendika, IMF ile anlaşarak kemer sıkma politikası kararı alan Başbakan Mauricio Macri’nin kararlarını protesto etmek için ülkede hayatı durma noktasına getirdi. 36 saatlik grevin ilk saatlerinde insanlar sokaklara döküldü.
Başkent Buenos Aires’te halk sokaklara döküldü. Havalimanları dahil tüm ulaşım durdu. Öğretmenler derslere girmedi. Hastanelerde acil servisler dışında diğer servisler hizmet vermeyi kesti. En Büyük İşçi Sendikasının (CGT) üç genel sekreterinden biri olan Carlos Acuna yaptığı açıklamada, "Hükümete mesajımız, halkın sesini dinlemeleridir. Hükümetin ekonomi politikasını değiştirmesi için güçlü bir grev olacak" uyarısında bulundu.
Başbakan Mauricio Macri, Arjantin’in borcunu düşürmek için IMF ile 50 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladı. Ancak anlaşmanın imzalandığı Haziran ayından bu yana Arjantin pezosu ABD dolarına karşı yüzde 30 değer kaybetti. Macri, kemer sıkma politikalarının ülkenin mali durumuna yardımcı olacağını iddia ederken, geçen yıldan beri herhangi bir ücret artışı almayan işçiler yüzde 34’leri bulan enflasyon karşısında zor durumda kaldı.
CGT, grevlerinin hükümeti etkilememesi halinde önümüzdeki aylarda artan protestolara hazır olmaları uyarısında bulundu. Bu da işe yaramazsa CGT, Macri'yi işçilerle pazarlık etmeye zorlamak için belirsiz süreli bir grev çağrısı yapacaklarını duyurdu.
Arjantin'de halk sokaklara döküldü
Ekonomik krizle boğuşan Arjantin'de halk sokaklara döküldü.