Domuz gribi 33 ülkeye yayıldı

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, DSÖ tarafından en son bugün sabah saat 08.00 itibariyle domuz gribi vaka sayısının 5 bin 728, ölüm sayısının 61 olduğunun açıklandığı ve hastalığın görüldüğü ülkelere Küba, Finlandiya ve Tayland'ın da eklenm

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, DSÖ tarafından en son bugün sabah saat 08.00 itibariyle domuz gribi vaka sayısının 5 bin 728, ölüm sayısının 61 olduğunun açıklandığı ve hastalığın görüldüğü ülkelere Küba, Finlandiya ve Tayland'ın da eklenmesiyle vaka varlığı doğrulanan ülke sayısının 33'e yükseldiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Ülkemizde vaka görülmemiştir. Şüpheli durumlarda gerekli incelemeler titizlikle yapılmaktadır. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan giriş yaparken termal kameralarla ateşi olduğu tespit edilen Güney Koreli bir kişide gerekli incelemeler yapılmış, alınan numunelerde herhangi bir grip etkeni tespit edilmemiştir. Ayrıca Amerika'dan ülkemize gelen bir vatandaşımızda grip benzeri bulgular tespit edilmesi üzerine alınan numunelerde herhangi bir grip etkeni tespit edilmemiştir.

Bakanlığımız tarafından ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeler kamuoyu ile düzenli olarak paylaşılmaya devam edilecektir. Zorunluluk olmadıkça hastalığın görüldüğü ülkelere seyahatlerin ertelenmesi, seyahat edilmesi zaruri ise kişisel korunma önlemlerine uyulması gerekmektedir.”

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri