Maymun çiçeği hastalığı Türkiye'de var mı?

Dünya Sağlık Örgütü, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde yoğunlaşan ve Afrika'da bir düzine ülkeye yayılan maymun çiçeği hastalığı için küresel acil durum ilan etti.

Dünya Sağlık Örgütü, yayılan maymun çiçeği olarak biline mpox hastalağı için bugün (çarşamba) toplantı düzenledi.

Düzenlenen toplantının ardından DSÖ, Afrika'da 500'ün üzerinde ölüme neden olan maymun çiçeği hastılığı için küresel acil durum ilan etti.

Geçitğimiz 2022 yılında da 100 bin kişinin etkilendiği maymun çiçeği salgınında 200 kişi yaşamını yitirmiş ve DSÖ küresel acil durum ilan etmişti.

Bu sefer ise salgın daha tehlikeli boyutlara erişerek Afrika Kıtasındaki 13 ülkeye sıçrayarak 524 kişiyi canından etmiş durumda.

"Alarm durumumuz söz konusu değil"

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, medya temsilcileriyle biraraya geldiği toplantıda kendisine yöneltilen soru üzerine, "Maymun çiçeği ve Kovid-19 ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Ancak şu anda herhangi bir alarm durumumuz söz konusu değil." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri