En Büyük Deprem Henüz Olmadı

ABD'deki Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nden Kerry Sieh, ''Ardışıkdepremlerin, en büyük depreme yol açması ciddi bir olasılık'' dedi.Sieh, ''bu büyük depremin 30 saniye içerisinde mi, 30 yıl içerisinde mi olacağını hiç kimse bilemez. Ancak sezgilerim ban

ABD'deki Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nden Kerry Sieh, ''Ardışık
depremlerin, en büyük depreme yol açması ciddi bir olasılık'' dedi.
Sieh, ''bu büyük depremin 30 saniye içerisinde mi, 30 yıl içerisinde mi olacağını hiç kimse bilemez. Ancak sezgilerim bana, geç kalmayacağını söylüyor'' dedi.

Endonezya'nın, sismik hareketlerin yoğun olduğu batı kısmının uzmanı olan Sieh, 2004'te 230 bin kişinin öldüğü tsunamiye yol açan büyük depremin devam edeceğini öngören bir kaç uzmandan biri. Bölgede hafta içinde meydana gelen 8,4 büyüklüğündeki depremi, 7,8 ve 7,1 büyüklüğündeki depremler de dahil çok sayıda artçı şok izledi.

Jeologlar, bölgedeki devasa depremlerin tümünün, Menawai adasının bulunduğu kıta parçasının kıyısında meydana geldiğine dikkat çekiyorlar.

1833'de burada meydana gelen çok şiddetli bir depremin, fay hattına daha fazla gerilim yüklediği savunuluyor. Sieh, bu durumu, ''bir köpek tarafından kışkırtılmış bir atın tepkisine'' benzetiyor ve ortaya çıkacak depremin hayal bile edilemeyeceğini öne sürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri