2024 YKS ek tercih sonuçları açıklandı! İşte sonuç sorgulama ekranı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek tercih sonuçları açıklandı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek tercih sonuçları açıklandı. İlk yerleştirme sonuçlarına göre bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar için büyük bir fırsat olan ek yerleştirme sonuçları, 19 Eylül 2024 itibarıyla erişime açıldı.

ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden sorgulanabilecek olan sonuçlar, adayların heyecanla beklediği gelişmelerden biri. İşte, 2024 YKS ek yerleştirme sonuçları hakkında tüm detaylar...

YKS Ek Tercih Sonuçları Sorgulama Ekranı

ÖSYM, 11 Eylül 2024 tarihinde sona eren YKS ek tercih başvurularının ardından, sonuçları 19 Eylül 2024 saat 14.00 itibarıyla adayların erişimine açtı. Adaylar, sonuçları ÖSYM’nin resmi sonuç sorgulama sistemi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle sorgulayabilecekler. Yerleştirme Sonuç Belgesi ise basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Ek Kayıt İşlemleri Ne Zaman Yapılacak?

2024 YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar için kayıt süreci 25-30 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Elektronik kayıtlar ise 25-27 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak. Kayıt işlemleri için adayların, kazandıkları üniversitenin belirttiği tarihlerde ve gerekli belgelerle birlikte ilgili üniversiteye başvurmaları gerekmektedir.

Elektronik Kayıt Nasıl Yapılır?

Elektronik kayıt yapmayı tercih eden adaylar, 25-27 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden kayıt işlemlerini tamamlayabilecek. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan ek belgeler ve tarihlere göre işlem yapacaktır. Üniversitelerin bu süreçle ilgili adayları bilgilendirmesi beklenmektedir.

YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

Adaylar, YKS ek yerleştirme sonuçlarına ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresinden erişebilecekler. Sonuçlara ulaşmak için T.C. kimlik numarası ve aday şifresi gerekmektedir.

Sonuçlar, adaylar için büyük bir fırsat sunarken, kayıt süreci ve elektronik kayıt işlemleri de belirlenen tarihler arasında dikkatlice takip edilmelidir.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri