Bahçeşehir Koleji yönetimi Kurucu Müdürü Aziz Sonkaya, Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü (Kurum Ortağı Lider Stem Öğretmeni) Hakan Öztürk ve Anaokulu, İlkokul ve Ortaokul Müdürü Kurum Ortağı Lider Stem Öğretmeni) Cihangir Üreyener ile birlikte ilkokul öğretmenleri ve aileleriyle birlikte kaynaşma yemeğinde buluştu.
İlkokul Müdürü Cihangir Üreyener “Bir dünya markası olan Bahçeşehir Koleji’ni Trabzon şehriyle buluşturmanın gururu içerisindeyiz deyip şöyle devam etti. Şehrimizin insanlarının hafızasında Bahçeşehir Koleji’yle ilgili çok büyük bir marka algısı var. Aynı zamanda merak içinde öğretmen kadromuzla ilgili beklentiye girildiğini biliyoruz. Titizlikle bu konuda anlaştığımızı 3-4 aşamadan geçerek öğretmenlerle anlaştığımızı belirteyim. Bahçeşehir mentaline uygun kalitesi de dünya markası kurumumuzla uyumlu arkadaşlarla anlaştık. Görüşme halinde olduğumuz, bunun yanında anlaşma yönünden son aşamada olan öğretmen arkadaşlarımız da bulunmaktadır.
Hali hazırda anlaştığımız ilkokul öğretmenlerimizle kaynaşma yemeğinde buluştuk. Huzurlarınızda Prof. İhsan Koz İlkokulu öğretmenlerinden, Belma Aslan, Arzu Nezir, Ayşe Demirci’ye, Dumlupınar İlkokulundan Fatma Atasoy’a, Akçaabat Merkez İlkokulundan Semra Şener’e Anaokulu 5 yaş grubu sınıf öğretmenlerimiz Çağla Tosun’a ve Şenay Sivrikaya’ya hoş geldiniz diyorum.
Çok kaliteli bir ilkokul kadrosu kurduk. Bu kaliteden taviz vermeden yeni görüşmeler de yapıyoruz. Trabzon halkına da seslenmek istiyorum. Gönül rahatlığıyla çocuklarınızı bize emanet edebilirsiniz. Onları 21. Yüzyıl becerileriyle donatarak henüz keşfedilmemiş mesleklere hazırlayıp daha önce görmediğiniz yeniliklerle tanıştıracağız.
İlkokul eğitimimiz, 21.yüzyılın gerektirdiği tüm becerilere sahip bireyler yetiştirme hedefimiz doğrultusunda planlanmıştır. İlkokul kademesinde öğrencilerimize görsel, işitsel ve dokunsal olabildiğince çok ve çeşitli materyal sunmanın önemine inanıyoruz. Kendi eğitim birimimiz tarafından Bahçeşehir Üniversitemizin danışmanlığında MEB müfredatına uygun olarak geliştirilmiş olan eğitim içeriğimiz ve Kişiye Özgü Eğitim Modeli (KÖM), Dijital Eğitim, STEM+A Eğitimi, Bilişimsel Düşünme Eğitimi gibi dünyaya örnek oluşturan eğitim modellerimiz ile öğrencilerimizin akademik başarısını üst seviyeye çıkarırken, onları kendine güvenen, eleştirel düşünebilen, farklı kültürlere saygılı, yaratıcı, yenilikçi, üretken bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.
Eğitim Modelimiz olan KÖM; öğrencilerin öğrenme stillerindeki bireysel farklılıkları tanımlamakta ve öğrenim sürecini bu farklılıkları dikkate alarak yapılandırmaktadır. Her bireyin kendine özgü bir öğrenme şekli vardır. Öğrenme stilleri; kişinin yeni ve zor bilgiyi öğrenmeye hazırlanırken, öğrenirken ve hatırlarken farklı ve kendine özgü yollar kullanmasıdır. Bir öğrenme stili bir diğerinden iyi veya kötü değildir. Herkes yaşamı boyunca tüm stilleri kullanmakta ancak bir tanesini daha fazla tercih etmektedir. Kişiye Özgü Öğretim Modeli ile ; “Nasıl Öğreniyorsanız Öyle Öğretiyoruz” ilkesi benimsenir.
Öğrencilerimizi, 21.yüzyıl mesleklerine hazırlarken en önemli şey onların STEM + A etkinliklerini bütünleşik olarak kullanabilecekleri çalışmalara olanak sağlamaktır. Tüm dünyada bu konuda tercih edilen en etkili çalışmalardan biri kodlama-robotik çalışmalarıdır. Bu nedenlerle Ortaokul ve Lise seviyesinde okulda robotik çalışmalarında lider olan Bahçeşehir Okulları artık Okul Öncesi ve İlkokulda da Kodlama-Robotik çalışmalarını ders olarak uyguluyor. Bu çalışmaların sonunda FLL (First Lego League)turnuvaları Türkiye çapında tüm okulların katılımı ile Bahçeşehir Okulları ev sahipliğinde yapılmaktadır.
Bahçeşehir Okulları öğrencileri, velileri, öğretmenleri ve yöneticiler birbirleriyle; 7 gün 24 saat etkileşim içinde oldukları “Dijital Dünya Okulu” sistemin içerisindedirler. “STOYS” ile ödevlendirme ve haberleşme kesintisiz sağlanmaktadır. Bu sistemde öğrenciler ve veliler, ihtiyaçları olan tüm bilgilere anında web ortamında mobil cihazlarını kullanarak ulaşırlar.
Teknoloji kullanımı doğru ve bilinçli bir şekilde kullanıldığında, çocukların bilişsel becerilerinin gelişiminde olumlu etkileri olduğu belirtilmektedir. Özellikle; problem çözme, dikkat, yaratıcılık, bilgiyi öğrenme alanlarında bilgisayar programları çocukların gelişimini olumlU etkilemektedir.
Bahçeşehir Koleji Kaynaşma yemeğinde buluştu
Bahçeşehir Koleji ilkokul öğretmenleri ve aileleriyle birlikte kaynaşma yemeğinde buluştu.