Çok beğenildi ama seçilemedi

Oturum başkanlığını Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın yaptığı kurulda Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'te bir konuşma yaptı. Yemin töreninin ardından adaylar konuşmalarını yaptı. Affan Kitapçıoğlu Lisesi öğrencisi Ayşe Gizem Birkan başkan adayı olarak yapt

Oturum başkanlığını Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın yaptığı kurulda Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'te bir konuşma yaptı.

Yemin töreninin ardından adaylar konuşmalarını yaptı. Affan Kitapçıoğlu Lisesi öğrencisi Ayşe Gizem Birkan başkan adayı olarak yaptığı konuşmada tarafsızlık ve demokrasiye vurgu yaptı. Birkan, beş yıldır toplanan öğrenci meclisinde henüz bir kız öğrencinin başkan seçilemediğine dikkat çekti. Ayşe Gizem Birkan yapılan oylamada başkanlığı bir oy farkla kaybetti ancak Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve salonda bulunan misafirlerin büyük beğenisini kazandı. Toplantıya verilen arada meclis çalışanlarından birçoğunun Birkan'ı tebrik etti.

Ayşe Gizem Birkan'ın rehber öğretmeni Vedat Uzuner, “Bir tartıyla tartılabilseydi öğrencimiz her yönüyle ağır basardı ama değişik faktörler kızımızın seçilmesine engel oldu. Biz ilimiz ve okulumuz adına çok şey kazandık. Bütün bunlar Ayşe'nin hayatında ileriye ışık tutacak tecrübeler olacaktır. Bu çatı altında bulunup bu atmosferi yaşamak herkese nasip olacak bir şey değil. Bu bağlamda Meclis Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'na teşekkür ederim” dedi.

Nurgül Günaydın Kurum

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri